Daha önce astıkları afişin valilik kararı gereğince kaldırılmasının ardından afişi balonlarla uçuran CHP’li gençler bu kez de afişteki hangi kelimenin rahatsız ettiğini anlamak için test gerçekleştirdi. Öncelikle ‘Milyar dolar nerede’ yazılı afiş CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı binasının dış cephesine asıldı. Kısa bir süre sonra emniyet mensupları şikayet üzerine geldiklerini belirterek afişin indirilmesini ve kendilerine verilmesini talep etti. Gençler afişi indirerek emniyet mensuplarına teslim etti. 

128 MİLYAR DOLARI ÇAĞRIŞTIRMAMALI!
Ertesi gün de ‘Dolar nerede’ yazılı afiş aynı şekilde aynı yere asıldı. Bu kez emniyet güçleri gelmeden önce telefonla arayarak afişi indirmeye geleceklerini bildirdi. CHP Karşıyaka Gençlik Kolu Başkanı Burak İnanır emniyet görevlilerine afişte neyin rahatsız edici olduğunu sordu. Görevliler valilik kararı gereğince tartışma konusu olan 128 milyar doları çağrıştıran hiçbir pankart ve afişe izin verilmeyeceğini aktardı. Görevliler İnanır’a, “biraz nefes al, önümüz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Ona hazırlanın” dedi. Başkan İnanır görevlinin tavsiyesini, “Çocuklarımızın, geleceğimizin parasıydı bu. Biz bu paranın akıbetini çocuklarımız, gençlerimiz, tüm milletimiz için soruyoruz” diyerek yanıtladı. İnanır’ın söz konusu afişler için “Ben zaten artık çok fazla masraf olmasın diye kağıt yaptırıyorum” dediği de kayıtlara geçti. 

MÜCADELEYE DEVAM
Testin sonunda başkanlık binasına sadece “Nerede” yazılı afiş asıldı. Konu ile ilgili açıklama yapan İnanır, “Acaba bu da rahatsız edecek mi çok merak ediyorum. Hak nerede, hukuk nerede, adalet nerede ve 128 milyar dolar nerede” diye konuştu. Afiş asıldıktan kısa bir süre sonra yine emniyet mensupları tarafından indirildi. İnanır, “Bu pankartımızı da indirdiler, sorun değil. Biz mücadelemize devam edeceğiz. 2021 şahlanış dediği kimsenin sorgulamadığı bir ülke. Şahlanış Recep, yandaş medya” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi