Gizem TABAN/İZGAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen toplu üye katılım töreni CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın katılımıyla gerçekleşti. Tarihi Havagazı Fabrikası’nda yapılan törende partiye katılan bin 550 yeni üyeye rozet takıldı. Programa; CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Devrim Barış Çelik, CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, CHP’li belediye başkanları, il yöneticileri, ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri ile partililer katıldı. Törende konuşan Genel Başkan Yardımcısı Salıcı, İl Başkanı Yücel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, iktidar mesajları verdi. 

‘SORUNLARI ÇÖZMEYE HAZIRIZ’

Türkiye’nin sorunlarını çözecek olan iktidarın CHP olduğunu belirten Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, şunları söyledi: “Türkiye zor bir süreçte… Ekonomik olarak ağır koşullar yaşıyoruz. İktidarın vermiş olduğu hasar büyük. Görüyoruz ki alternatifi CHP’de gören geniş halk kitleleri daha çok CHP’ye katılıyorlar. Bugün, değerli İzmirliler dediğimiz, Türkiye’nin her yerinden gelen yurttaşlarımızla bir aradayız. Geçen hafta Mardin’deydik, Urfa’daydık, CHP’nin zayıf olduğu illerde CHP’ye katılımlar yaptık. CHP büyüyerek geliyor. Bugün İzmir’de bin 500’den fazla kardeşimizin partiye katılım evraklarını teslim aldık. AKP’nin dokunmadığı sorunları çözecek iktidarın CHP olduğunu bugün hep beraber görüyoruz. Bu sorunları çözecek kadrolar hazır.”

‘YARDIMLAR KESİLİR DİYORLARDI…’

AKP iktidarının CHP’ye yaptığı algı operasyonlarına dikkat çeken Salıcı, “İktidar bize bugüne kadar ağır saldırılarda bulundu. 31 Mart’tan önce, ‘CHP’ye oy verirseniz sosyal yardımlar kesilir, CHP’li başkanlar size yardım yapmaz’ diyorlardı. Başkanlarımız burada, sosyal yardımları kestiğini gördünüz mü? Pandemi döneminde 5 maskeyi dağıtmayı beceremeyen bir iktidarla karşı karşıyayken belediyelerimiz sosyal yardımları kat be kat arttırdı. Biz yurttaşımızın sosyal yardıma ihtiyaç duymayacağı bir Türkiye yaratmak istiyoruz, ama sosyal yardıma ihtiyacı olanlara da yardım ederiz” açıklamalarında bulundu. 

‘KIRMIZI KARTI GÖSTERECEK’

Asgari ücrete yapılan ara zam konusunda iktidara eleştirilerde bulunan Salıcı, “Ocak ayında yüzde 50 zam yaptılar diye böbürleniyorlardı, o zam mart ayını görmedi. Temmuz ayında ara zam yapıyorlar, 5 bin 500 liraya çıkarıyorlar. Bugün Türkiye’de 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 6 bin 400 lira iken asgari ücreti 5 bin 500 lira yapmaktan utanmayan, böbürlenen bir iktidar var. Sizin de desteğinizle ilk seçimde bu iktidarı sandığa gömeceğiz. Seçim erken mi, zamanında mı, baskın mı olur bilmem ama vatandaşımız AKP’ye kırmızı kartı gösterecek. Erdoğan’ı torunları sevmek üzere emekliye ayıracağız” diye konuştu.

‘GİDEMEDİĞİMİZ YER YOK’

Partiye yeni katılan baş örtülü bir üyenin inancını özgür yaşamak üzerine yaptığı konuşmaya atıfta bulunan Salıcı, “Senin başının örtüsü bizim namusumuz… CHP’nin iktidarında başı açık olan da örtülü olan da istediği gibi yaşayacak. Kimsenin kimseye kem gözle bakmadığı bir Türkiye yaratacağız. CHP’ye yöneltilen olumsuz algı operasyonlarından biri de ‘Siz Sivas’tan ötesine gidemezsiniz’ diyorlardı. Erdoğan bunu söylediğinde, biz Hakkari’de yeni üyelerimize rozet takıyorduk. Türkiye’de giremediğimiz, gidemediğimiz, partiye katılım yapmadığımız yer yok” ifadelerini kullandı.

‘SİZLERLE İKTİDARA GELİYORUZ’

Yeni üyelere seslenen Salıcı, “Bundan sonraki mücadelemizde yol arkadaşı olacağız. Sizler bu mücadelenin neferi olacaksınız. Sizlerle büyüyoruz. Sizlerle iktidara geliyoruz. İyi ki varsınız, iyi ki aramıza katıldınız” dedi.

‘MUTLU TÜRKİYE MÜCADELESİ’

Programın açılış konuşmasını yapan İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Tam bağımsız Türkiye'nin temellerini atan Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde, onun başlattığı mücadeleyi hak, hukuk, adalet diyerek, adalet çağrısı yaparak bu ülkeye huzuru ve barışı getireceğiz diyen, Cumhuriyetimizin 2. yüzyılında Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıracağız diyen Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun önderliğinde vermiş olduğumuz mücadelede CHP saflarına katılan bu mücadeleye omuz vermeye karar veren değerli dostlarımız hoş geldiniz. Bizim mücadelemiz karanlık zihniyete, gericiliğe karşı aydınlık bir Türkiye mücadelesi… Daha mutlu, daha huzurlu toplumun huzur ve barış içinde yaşadığı, emeğin sömürülmediği, hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği Türkiye'yi kurma mücadelesi. Bizim mücadelemiz, eşit ve özgür bireylerin yaşadığı, insanların inançları nedeniyle ayrıştırılmadığı, kamplaştırılmadığı, kutuplaştırılmadığı, ötekileştirilmediği bir Türkiye'yi kurma mücadelesi. Bizim mücadelemiz bu ülkenin adalet, liyakat ve hukuk kurallarıyla, toplumun tüm kesimleriyle kucaklaşarak bir Türkiye'yi kurma mücadelesi…” diye konuştu.

‘6’LI MASA VURGUSU’

İl Başkanı Yücel, 6'lı masanın Cumhur İttifakı'nın korkulu rüyası olduğunu belirterek, “Bugün birilerinin korkulu rüyası olan 6'lı masa başta Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bölünmez bütünlüğü, vatanımız, milletimiz ve tüm inançların barış içinde yaşamasını önceleyen bir siyaset anlayışıyla 20 yıldır ülkemizi yöneten karanlık zihniyete son verme azmini gösteriyorlar. İzmir'de verdiğimiz bu mücadelede sizlerin de CHP’ye katılımıyla daha güçlüyüz. Amacımıza daha emin adımlarla ulaşacağız” dedi.

‘BU KADER DEĞİL, DEĞİŞTİRECEĞİZ’

Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Seçim kampanyası döneminde söylemiştim; çok renk, çok ses, çok nefes İzmir… Biliyorum ki İzmir’i İzmir yapan şey, Türkiye’nin dört bir yanında gelip ekmeğini burada kazanan hemşerilerimiz. Bugün Türkiye’nin her yerinden gelen ve CHP’ye gönül veren ve İzmir’i İzmir yapan sizlere hoş geldiniz, şerefler getirdiniz diyorum. Siyaset hayatı dönüştürme sanatıdır. Bizim siyaset yapma sebebimiz bu… Dünyanın en güzel iklim kuşağında çocuklarımız işsiz, yatağa aç giriyor, mutsuz, geleceği dünyanın başka ülkelerinde arıyor. Ancak bu bir kader değil. İçine düştüğümüz bu hayat pahalılığı, yoksulluk, işsizlik kader değil. Bunu değiştirmek mümkün. Bunu biliyoruz. Bunun için siyaset yapıyoruz. Çocuklarımızın güle oynaya çalıştığı bir Türkiye’yi hep beraber kuracağız” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi