İZ GAZETE - CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke ve CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Cumhuriyet Halk Partsi'nin 24 Haziran'da yapılacak olan seçimde cumhurbaşkanı adayı olarak ismi geçen Abdullah Gül ile ilgili sosyal medya hesaplarından birer paylaşımda bulundu. 

CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, "Fikrimizi aylar önce açıklamıştık, tekrar edelim; demokrasinin yıkımında başrol oynayan Gül partimizin adayı olamaz, olmayacaktır." paylaşımında bulundu.

İsmi CHP'nin Cumhurbaşkanı adayları arasında geçen CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ise, "Tayyip Erdoğan’ın suç ortağı ve kardeşi Abdullah Gül bizim Tayyip Erdoğan’dan kurtulma tercihimiz, seçeneğimiz olamaz, olmamalıdır." dedi.

Kişisel sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunan İnce, "Türkiye’nin huzuru, güvenliği, milletimizin ve çocuklarımızın geleceği için Tayyip Erdoğan’dan kurtulmak istiyoruz. Ancak atadığı bürokrat ve rektörler FETÖcü çıkan, görevdeyken hiçbir kanunu veto edememiş, görevden ayrılınca yanlışa yanlış diyememiş Tayyip Erdoğan’ın suç ortağı ve kardeşi Abdullah Gül bizim Tayyip Erdoğan’dan kurtulma tercihimiz, seçeneğimiz olamaz, olmamalıdır. Benim bu sürece ilişkin tek açıklamam budur, başka haber ve yorumları dikkate almayınız." ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi