CHP İzmir İl Örgütü, saha çalışmalarına Bayraklı ile devam etti. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’e CHP İzmir Milletvekilleri Mahir Polat, Sevda Erdan Kılıç, Atila Sertel, Özcan Purçu eşlik etti. İzmir Depremzedeler Derneği’ni ziyaret eden heyet, depremzedelerin taleplerini dinledi.

“Geçtiğimiz günlerde TMMOB ile görüşme sağladık” diyen İZDEDA Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Özkan, “Kendilerine kooperatifleşmeyle ilgili çalışmalarımızı anlattık. Kendileri de bu konuda destek olacaklarını, heyecanlandıklarını söylediler. Tekrar bir görüşme sağlayacağız. Bornova’da bir karışıklık var bir türlü çözemiyoruz. Bornova sınırları içerisinde bulunan 9 tane blok var bir türlü çözüm bulunamıyor” dedi.

Depremzedelerin merkezi hükümetten 20 ay vadeli kredi beklediklerini hatırlatanÖzkan, “Kentsel dönüşüm kredisini 400 bin TL istedik, bu yerine geldi. Rakamları kendilerine belirttik. Ödenebilecek bir tarafı yok. Bu konuyla ilgili bir çalışma yapılıyor ama ilerleyen süreçte belli olacak” dedi.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise, “Belediyelerimizle, milletvekillerimizle nasıl katkı koyarız, depremzedelerimizin yaralarına nasıl sararız, bu konuda görüşmek istedik. Burada insanlarımızın bir düzeni vardı. Evinde ailesiyle huzurlu bir şekilde yaşıyordu. Şu anda eski standartı yakalamak dışında kimsenin derdi, kaygısı yok. Burada oluşan mağduriyeti, DASK ve sosyal devletin karışlaması gerekiyor. Onlar da karşılamıyor. Pratikte bunun bir finansmanını yaratmanız gerekiyor” dedi.

‘TMMOB’UN GÖRÜŞLERİNE SAYGI DUYUYORUZ AMA…’

TMMOB’un emsal artışının anayasaya aykırı yönündeki açıklamasıyla ile ilgili ise Yücel, “TMMOB’un da görüşlerine saygı duyuyoruz ama her şey insan içindir. Burada sizin istediğiniz emsal artışının bir sebebi var, olağanüstü bir durum var. Bunun gerekçeleri iyi anlatılırsa, başka yerlerden gelen kişiler tarafından 8-9 kat alalım gibi taleplerden sonuç alamazlar. Emsal artışının anayasaya aykırı olduğunu söylediler. Deprem eşit mi davrandı, en çok Bayraklı’yı vurdu” dedi.

SORUNLAR İÇİN ORTAK ÇÖZÜM KARARI

İZDEDA Başkanı Özkan’ın mart ayında tüm siyasi partilerin milletvekilleriyle bir araya gelip çözüm aramak istediklerini söyleyerek CHP’li vekillere davette bulundu. CHP’li vekiller davete katılacaklarını belirterek, ilerleyen süreçte yaşanan aksaklıklarla ilgili TOKİ ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nda bir görüşme yapmayı planladıklarını ifade etti.

Editör: Haber Merkezi