İZ GAZETE - Türkiye’nin ilk yerel festivali olma unvanına sahip ‘Uluslararası Bergama Festivali’ 13-14 Eylül tarihlerinde düzenlendi. AKP’li Bergama Belediyesi’nin organizasyonuyla düzenlenen festivale eleştiri oklarını yönelten CHP Bergama İlçe Örgütü adına açıklama yapan Başkan Mehmet Ecevit Canbaz, halkın ve esnafın kermesten haberinin bile olmadığını iddia etti. Canbaz ayrıca diğer bir çok konuda da belediyeye tepki gösterdi.

Mehmet Ecevit Canbaz’ın açıklaması;

"Konumuz Bergama"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK 'ün direktifleriyle başlatılan ve kesintisiz bugünlere kadar düzenlenen Uluslararası Bergama Kermesi bu sene de düzenlendi! Halkın, esnafın "Sahi kermes oldu mu?" diye birbirine sorduğu bugünlerde biz de soruyoruz "Her yıl binlerce yerli- yabanci turistin geldiği , Bergama'nın tarihi, doğal, kültürel değerlerinin öne çıkarılarak tanıtıldığı, tiyatroları, konserleri, Kozak günleri, benzersiz etkinlikleriyle göz dolduran, Bergama'lı için ayrı bir yeri olan , ekonomik hayatı canlandıran Kermes bu yıl düzenlendi mi?"

Düzenlendi ise halkın bilgisi oldu mu?

Esnafın haberi var mı?

Komşu ilçemiz Dikili düzenlediği festival ile onbinleri ağırlarken , dolu dolu program içerikleriyle Bergama'lı da bu sene maalesef Kermes coşkusunu Dikili'deki festivale giderek yaşayabilmiştir. Esnafın düzenlenen Kermes 'ten haberi bile olmamıştır. Çünkü günlük alışverişlerde esnafımız fark hissedememiştir. Halkımıza bir Kermes coşkusunu bile çok gören AKP'li Belediye Başkan ve yönetimi hali hazırdaki Kermesi bile hakettiği biçimde düzenleyemezken "Zeytin Festivali" yapma hayaline kapılmıştır.

Hayal kurmaya ara verildiğinde; Ankara ziyaretlerinden yolu Bergama'ya düşmüş ise; sanki Bergama Belediyesi imkanlarıyla tamamlanmış ve halka bedelsiz sunulmuşcasına TOKİ konutlarında poz verilmektedir.

Cumhuriyet Meydanı'nın işlevsiz hale getirilmesinde büyük katkısı olan Belediye binasının terk edilmesi olayı ve sonrasındaki binanın durumu sokaktaki herkesin merak ettiği önemli bir ayrıntıdır. Zira hizmetsizlik dönemi diye adlandırdığı CHP'li geçmiş dönem belediye başkan ve yönetiminin Bergama' ya kazandırdığı Hasta Konuk Evi'nde belediye yönetilmekte, yine CHP'li geçmiş dönem belediye başkan ve yönetiminin Bergama' ya kazandırdığı BerKM 'de ise meclis toplantıları gerçekleştirilmektedir.

Geçen süre zarfında Merkezi hükümete yakınlık ile övündük, hizmetsizlik ile dövündük , fakat hala Bergama Belediyesi imkanlarıyla büyük çoğunluğu bitirilen bir Çamlıpark'ımızı bile bitiremedik.

Merkezi hükümete yakınız, bu yakınlık sayesinde Kadim şehrimiz Bergama'ya daha çok hizmet yapılacak diye yola çıkıp, maalesef köylünün tarlasını satarak ancak hizmet yapabiliriz diyen bir yerel yönetimle karşı karşıyayız. Köylünün ata mirası tarlaları satmayın diyen muhalefetin bu isteği de hukuksuz bulunup satma ısrarında devam eden AKP'li belediyenin yönetiminde yolun sonu da Bergama halkının ilk yerel seçimlerde vereceği cevapla görünecektir. Göreve geldiğinden bu yana hizmet ! adına nereye dokunsa bir vatandaş mağduriyeti yaşandı ve sözde hizmet diye çıkılan yolda memnun olan vatandaşa bir türlü rastlanılamadı.

İlçe merkezimizdeki yollardaki bitmek bilmez doğalgaz çalışmaları, çalışmalardan kaynaklanan kapatılmayan bozukluklar, oluşan toz ile birlikte esnafın isyerine malına zarar verilmesi, tozların insan sağlığını olumsuz etkilemesi gibi artan eksilmeyen bir sürü sorunla her gün Bergama'da hep birlikte yasamaya devam ediyoruz.

Sayın başkan hadi muhalefete kulağını kapatıyorsun da, Bergama Belediyesi'nin sosyal paylaşım hesaplarında sözde hizmet paylaşımlarının altındaki vatandaşların yorumlarını da mı okumuyorsunuz? Eminiz ki bu açıklamamız arkasından paylaşımlar ya kaldırılır ya da güzel yorumlar eklenerek çoğaltılır!

Doğalgaz çalışmalarıyla övünsek te ülkemizde olduğu gibi Bergama'da da vatandaşın tenceresi kaynayamıyor, pazarda filesi dolamıyor. Hayat pahalılığı aldı başını gidiyor. Kaldı ki vatandaş artan faturalarla doğalgaz kullanabilsin, faturasını ödeyebilsin.

Çevre yolunun bir türlü bitirilememesi normalleşmeyle birlikte okulların açılmasıyla hesaplanmayan yol yapımları, artan trafiğin çözümsüz kalması, çevre yolunun bir türlü bitirilememesi, ayrıca tır geçişleriyle Bodrum üstünün günden güne zarar görmesi de vatandaşlarımızın Bergama'da şikayet ettikleri önemli konular arasındadır.

Bergama'nın her yerinin şantiye gibi olmasıyla övünen belediye başkanımız görev süresinin bitiminde de korkarız ki Bergama'yı halkımızın tercihiyle Cumhuriyet Halk Partisi yönetimine ŞANTİYE halinde devredecektir.

Kamuoyuna saygılarımızla.

CHP Bergama İlçe Örgütü adına İlçe Başkanı

Editör: Haber Merkezi