İZ GAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 81 ilde eş zamanlı olarak 31 mart yerel seçim sonuçlarına dair YSK'ya 7 maddeden oluşan bir çağrı yaptı. Disk Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı'nın da yer aldığı açıklamada, CHP İzmir İl Sekreteri Hacer Taş Gültepe YSK'ya seslendi. Gültepe, yapılan yerel seçimlerde sonuçların belli olmasına rağmen demokrasiye gölge düşürüldüğünü belirterek, "Tüm Türkiye 31 Mart seçim sonuçlarını kabullenmiş ve kazananı ilan etmişken, demokrasilerin gereği olan seçim sonuçlarını kabullenmek istemeyenler ve kimsenin inanmadığı bahanelerle Türkiye'yi gerenlere İzmir'den seslenmek istiyoruz.  Demokrasimize gölge düşürmeyin, hak edenin hakkına ve milyonlarca insanımızın iradesine saygı duyun. Seçimi kaybedenlere sesleniyoruz. Hakkıyla yönettiyseniz, halkı düşünerek hizmet ettiyseniz korkmayın. Seçimleri kaybettiğinizi kabullenin ve Türk halkının seçimine saygı duyun."ifadelerini kullandı.
 

81 ilde yapılan basın açıklamasında YSK'ya yapılan 7 maddelik çağrı şu şekilde:

YÜKSEK SEÇİM KURULU’NA ÇAĞRI

1.    YSK, Yasalara Ve Daha Önce Benzer Olaylar Karşısında Aldığı Kararlara Uymak Zorundadır…

2.    YSK, seçimde kaybedenlerin, devletin gücünü kullanarak, ürettikleri yasa dışı gerçekleri reddetmek zorundadır…

3.    YSK, iktidar sahiplerinin YSK üzerinde kurdukları baskılara boyun eğmemek zorundadır.

4.    YSK, ‘’ demokrasi değil, seçimsiz bir Türkiye’’ isteyen iktidar sahiplerine dur demek zorundadır.

5.    YSK, ‘’hukukun üstünlüğü mü? Yoksa iktidar sahibi üstünlerin hukuku mu?’’ buna açık ve net cevap vermek zorundadır.

6.    ‘’YSK’da hâkimler mi var? Yoksa iktidar sahiplerinin taşeronlaştırmak istediği kişiler mi var?’’ bunu demokrasiden yana kararlarıyla göstermek zorundadır…

7.    Özetle, iktidar sahiplerinin güçlerini kullanarak demokrasiye karşı kurulan kumpası, YSK bozmak zorundadır. Bu YSK’nın tarihsel sorumluluğudur.

Editör: Haber Merkezi