Cumhuriyet Halk Partisi'nde hafta sonu iki güne yayılarak gerçekleştirilen 36.Olağan Kurultay'da Kemal Kılıçdaroğlu yeniden Genel Başkan seçilirken, 60 kişilik Parti Meclisi  ile 15 kişilik Yüksek Disiplin Kurulu da çarşaf liste yöntemiyle yapılan seçimle belli oldu.

CHP'de bu seçimlerin ardından gözler Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun belirleyeceği MYK’ya çevrildi. Cumartesi günü yeni Parti Meclisi’ni toplaması beklenen CHP Lideri’nin, Parti Meclisi toplantısından bir gün sonra da MYK’yı açıklaması bekleniyor. MYK’da İzmir’den yer alan Kamil Okyay Sındır, Erdal Aksünger ve Zeynep Altıok üçlüsünden Sındır aday olmamış diğer ikisine de Kılıçdaroğlu anahtar listesinde yer vermemişti. Aksünger liste dışı kalmasına rağmen listeyi delmeyi başarmıştı. Aksünger dışında İzmir’den liste delen isim Tuncay Özkan olmuştu. Kılıçdaroğlu’nun listesinde yer alan Selin Sayek Böke ve Sevda Erdan Kılıç da İzmir’de PM’ye giren isimler olmuştu. Geçtiğimiz dönem istifa eden İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke ile birlikte dört ismin temsil edildiği İzmir’den bu kez MYK’ya girecek isim olup olmayacağı merak ediliyor...

BÖKE DÜŞÜNMÜYOR

Kurultay öncesi İlhan Cihaner ile birlikte yayınladıkları bildiriyle kurultaya damga vuran Selin Sayek Böke’nin de MYK şansının olmadığı konuşuluyor. Kılıçdaroğlu'nun sürpriz şekilde listesinde yer verdiği Böke’nin süreçte yaptığı açıklamalara bakılarak da MYK’da yer almak istemeyeceği ifade ediliyor. 

MYK’DA ÖZKAN SÜRPRİZİ Mİ YAŞANACAK?

Olağan Genel Kurultay'da liste delerek Parti Meclisine girmeyi başaran ve elini güçlendiren Tuncay Özkan’ın yer alabileceği ifade ediliyor. Türkiye geneline hitap eden bir siyasetçi olan Özkan’ın medyatikliği ve çalışkanlığı nedeniyle Kılıçdaroğlu tarafından 2019 dönemecinde MYK’da değerlendirilebileceği de öne sürülürken Özkan'ın durumunun belirsizliğini koruduğu düşünülüyor. Kocaoğlu’nun Genel Merkez’e verdiği listeden PM’ye giren tek isim olan Sevda Erdan Kılıç’a MYK’da şans verilmiyor. Kılıç için Kocaoğlu’nun Genel Merkez nezdinde girişimde bulunup bulunmayacağı merakla bekleniyor.

AKSÜNGER KIRGIN MI?

Öte yandan Ankara koridorlarında Kılıçdaroğlu’nun İzmir noktasında zorlanacağı konuşuluyor. Bilişimden Sorumlu olan Aksünger’i liste dışı bırakıp yeni dönemde düşünmediğini gösteren Kılıçdaroğlu’nun, Aksünger’in özellikle Anadolu’nun oylarıyla listeyi delmeyi başarmasının ardından nasıl bir tavır sergileyeceği ise merak konusu... Genel Merkez’deki odasını boşalttığı iddia edilen ve liste dışı kalması nedeniyle kırgın olduğu öne sürülen Aksünger’in MYK şansının bulunduğu konuşuluyor.

NE KADAR OY ALMIŞLARDI?

İşte İzmir delagasyonunun Parti Meclisi seçiminde aldığı oylar:

Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Zeynep Altıok: 8 oy

Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Eski Milletvekili Erdal Aksünger: 10 oy

İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke: 25 oy

İzmir Milletvekili Atilla Sertel: 13 oy

İzmir Milletvekili Mustafa Balbay: 13 oy

İzmir Milletvekili Tuncay Özkan: 13 oy

İzmir Milletvekili Tacettin Bayır: 11 oy

İzmir Milletvekili Ali Yiğit: 17 oy

PM Üyesi Hakkı Akalın: 6 oy

PM Üyesi Sevda Erdan Kılıç: 25 oy

İl Eski Başkanı Asuman Ali Güven: 26 oy

İl Eski Başkanı Ali Engin: 20 oy

İl Eski Başkanı Rıfat Nalbantoğlu: 17 oy

Konak İlçe Başkanı Şakir Başak: 21 oy

Gaziemir İlçe Eski Başkanı Umut Tekin: 23 oy

İl Eski Başkan Yardımcısı Altan İnanç:11 oy

İl Eski Başkan Yardımcısı Salih Özçiftçi: 4 oy

İl Eski Başkan Yardımcısı Banu Özdemir: 2 oy

İl Eski Yöneticisi Bahar Gürsul: 8 oy

İl Eski Başkan Yardımcısı Esin Doğan Metin: 12 oy

PM Eski Üyesi Nazik Işık: 9 oy

Büyükşehir Meclis Üyesi Sıla Akkaş: 12 oy

Büyükşehir Belediyesi Eski Genel Sekreteri Ersu Hızır: 6 oy

İzmir Milletvekili Adayı Nilay Kökkılınç: 5 oy

Seyrek Eski Belediye Başkanı Nurgül Uçar Aktuğ: 2 oy

İl Gençlik Kolu Eski Yöneticisi İrfan Önal: 3 oy

Çiğli Belediye eski Başkanı Ensari Bulut’un eski eşi Ester Bulut: 1 oy

İl Eski Başkan Adayı Hasan Nebi: Oy çıkmadı

Editör: Haber Merkezi