İZGAZETE- Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi tarafından ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilmesinin ardından partisinden istifa etmişti. Gelişmelerin ardından Menemen Belediyesi’ndeki yolsuzluk iddiaları üzerine düzenlenen operasyonda tutuklanarak cezaevine gönderilen Aksoy, İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılmıştı. Gelinen noktada gözler Menemen Belediye Meclisi’ne çevrildi. Menemen Belediye Meclisi 1 Aralık Salı Günü Saat 14.00’da başkanvekili seçmek için toplanacak.


KİMLERİN ADI GEÇİYOR?

CHP’nin 15, AKP’nin 10, İYİ Parti’nin 3, MHP’nin 2 ve 1 bağımsız meclis üyesinin olduğu Menemen Belediye Meclisi’nde tüm üyelerin başkanvekilliği için aday olma hakkı bulunurken, mecliste çoğunluğu bulunan CHP’nin kimi aday göstereceği merak konusu oldu. CHP’nin başkanvekili adaylığı için kulislerde; Hasan Ünal, Deniz Karakurt, İhsan Perçin ve Çağlar Gülez’in isimleri geçerken seçim öncesinde de partide hareketlilik yaşanıyor.

YÜCEL’DEN YOĞUN MESAİ

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in hem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer hem de CHP Menemen İlçe Başkanı Turan Erdoğan ve meclis üyeleriyle toplantı yaparak başkanvekili adayı konusunda görüş alışverişinde bulunduğu öğrenildi.


GENEL MERKEZ ZİRVESİ

Pazartesi Günü ise parti içinde önemli bir zirve gerçekleşecek. CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı İzmir’e gelerek İl Başkanı Deniz Yücel, İlçe Başkanı Turan Erdoğan ve meclis üyeleriyle toplantı yapacak. Toplantıda başkanvekili adayının kararlaştırılması bekleniyor.


HANGİ İSİMLER ÖNE ÇIKTI?

Öte yandan adaylık için ismi geçenler arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Menemen Belediyesi Meclis Üyesi Hasan Ünal’ın hem ilçede hem büyükşehirde aktif ve uyumlu çalışması, hem de genel merkez diyaloglarının iyi olmasından dolayı adaylık ihtimalinin yüksek olduğu öne sürülüyor. Deniz Karakurt’un partiye yaklaşık 2 yıl önce üye olması, İhsan Perçin’in de eğitim durumu adaylık için handikap olarak görülüyor. Çağlar Gülez’in ise İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu’nun işaret ettiği isim olduğu iddia ediliyor.


İYİ PARTİ CHP’Yİ DESTEKLEYECEK

İYİ Parti’nin ise Millet İttifakı çerçevesinde CHP’nin adayına destek vermesi bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi