İZ GAZETE- CHP’de kurultay süreci devam ediyor. Partide gözler Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu’na (YDK) seçilecek isimlerde. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 8 kişilik BYKP dışında, 52 kişinin seçileceği PM için 80 kişilik anahtar liste hazırlarken PM’ye kimlerin gireceği merak ediliyor. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, kurultayda PM ve YDK için oy atma işlemi başlamadan önce kurultay salonunda İzmir delegasyonuyla toplantı yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de yer aldığı toplantıda CHP'li Yücel, İstanbul, Ankara ve İzmir’in 52 kişilik ortak anahtar listede uzlaşamadığını delegasyonla paylaştığı bilgisine ulaşıldı.

Yücel’in İzmir delegasyonundan Kemal Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesine sadık kalınmasını isterken, “İzmir adaylarına sahip çıkalım” ifadelerini kullandı. 

Öte yandan İzmir delegasyonuyla bir liste de çıktı.

Kurultay'da Kemal Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinin dağıtılmaya başlamasının arkasından farklı alternatif listeler de delegelere verildi. CHP İzmir İl Başkanı Yücel’in de İzmir’deki bazı aktörlerle birlikte bir liste hazırladığı iddia edildi. CHP İzmir İl Yöneticileri tarafından salonda ‘İzmir listesi’ de dağıtıldı.


Editör: Haber Merkezi