ÜMİT KARTAL / İZ GAZETE - Dün Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde yapılan Cumhuriyet Halk Partisi Konak İlçe Kadın Kolları Kongresi'nde, salondan paylaşılan bir fotoğraf ve sonrasındaki yorumlar sosyal medyada büyük tepkiye neden oldu. CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak'ın Mardinli bir Kürt vatandaş olmasına atıfta bulunularak yapılan paylaşımda Abdullah Gedik isimli şahıs şu ifadeleri kullandı: "Konak İlçe Kürtlere teslim edilmiş. Kadın kolları da teslim edilmesin diye hür milliyetçi yenilikçi atatürkçü bir başkan için Sibel Sarpkaya'ya desteğe geldik. Yaşasın Türk ulusu yaşasın Türk yöneticiler"

Gedik, tepkiler sonrasında da paylaşımlarına devam etti: 

"KAN DÖKÜLECEK"

Abdullah Gedik'in paylaşımına destek veren arkadaşına ise 'Mevzu çıkaracam, kan dökülecek' şeklinde yorumlar yapması da dikkat çekerken, Gedik'in İlçe Kadın Kolları Kongresi'ne beraber gittiği eşi Meltem Gedik de kongereye katılan Kürt kökenli kadınların fotoğrafını 'Canlı bomba'ya benzeterek paylaşması ve Tuncelili vatandaşlara dair ırkçı paylaşımlarda bulunması tepki çekti. 

NEFRET SUÇU İŞLİYOR

Konuyu sosyal medyada gündeme taşıyan CHP üyesi Taylan Özgür Üstün "Bu adam CHP içinde rahat rahat nefret suçu işleyebileceğini ve kendisine dokunulmayacağını düşünüyor olmalı..." şeklinde tepki gösterdi. Üstün'ün paylaşımına destek veren partililer şu yorumlarda bulundu: "Nefret suçu, ayrımcılık hepsi var aslında faşist ama kendi sosyal demokrat zanneden şahısta..." Irkçı paylaşıma tepki gösteren partililer konuya dair Savcılığa suç duyurusunda bulunulması ve şahsın parti üyesi ise partiden ihraç edilmesi gerektiğini vurguladı. 

SORUŞTURMA BAŞLATILACAK

Konuyla ilgili gazetemize açıklama yapan CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, "Üçüncü dönemdir CHP'de başkanlık yapmış bir Kürt kökenli yurttaş olarak, ırkçılığın partimizde yer edinmediğinin canlı ispatıyım. Vatanperverliği, Atatürkçülüğü öğrenmek istiyorlarsa gelsinler ben öğreteyim. CHP'de bu anlayışın yaşaması mümkün değil. Disiplin soruşturması başlatılacak. Arkadaşlarımız kendisini çağırıp soracaklar, belki feyk hesaptır, belki başka birşeydir. Ama bu bir nefret suçudur ve bunun cezası mutlaka olacaktır." ifadelerini kullandı.

DESTEĞE GİTTİĞİ ADAY KAZANAMADI

Konuya dair gazetemize ulaşan ve ırkçı paylaşımlara tepki gösteren Kadın Kolları üyeleri ise maddi tazminat davası açarak kazanılacak parayı Hayvan Hakları Derneği'ne bağışlamayı düşündüklerini ifade ettiler. 

Öte yandan;  Konak Kadın Kolları Kongresi'nde, mevcut kadın kolları başkanı Nurten Serhadbeyi, ırkçı paylaşımı yapan Abdullah Gedik'in desteğe gittiğini söylediği diğer aday Sibel Sarpkaya karşısında 97 oy farkla yeniden seçildi. Serhadbeyi 274, Sarpkaya ise 177 oy aldı. 

Editör: Haber Merkezi