Gizem TABAN/İZ GAZATE- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir’de 2 ilçede seçime gidiyor. Menemen’de 8 Ağustos’ta, Kınık’ta 15 Ağustos’ta yapılacak kongrelerde ilçe başkanlığına kimlerin talip olacağı merak edilirken kulisler de hareketlendi. 
Menemen’de tüzük gereği kongre sürecine kadar ilçe başkanı olarak görevlendirilen Ömer Güney’in göreve devam etmek istediği öğrenildi. Güney’in kongrede aday olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Güney’in karşısına henüz yüksek sesle dillendirilen bir rakip çıkmadığı öne sürüldü. Kınık’ta ise tüzük gereği kongre sürecine kadar ilçe başkanı olarak görevlendirilen Ahmet Kanat’ın talep olması halinde aday olacağı aktarıldı. Öte yandan Kınık’ta istifa ederek görevinden ayrılan İsmail Yılmaz’ın aday olma ihtimalinin yüksek olduğu belirtildi. 

NE OLMUŞTU?
CHP İzmir İl Yönetim Kurulu, Menemen’de başkan vekili seçimi ve sonrasında yaşanan süreci kötü yönettiği gerekçesiyle Turan Erdoğan ve ilçe yönetimini görevden almıştı. İl yönetimi tüzük gereği kongre sürecine kadar ilçe başkanlığı görevi için Ömer Güney’i görevlendirmişti. Kınık’ta ise İsmail Yılmaz’ın istifası sonra yönetim kendi içinde yaptığı seçimle Hüseyin Kocabaş’ı ilçe başkanı olarak belirlemişti. Daha sonra Kocabaş ve yönetimin istifa etmesiyle İl yönetimi Ahmet Kanat’ı tüzük gereği kongreye kadar ilçe başkanı olarak görevlendirmişti. Gelinen noktada Menemen ve Kınık’ta kongre yapılması kararı alındı.

Editör: Haber Merkezi