Doğan Beyazgül / İz Gazete - Geçtiğimiz günlerde bir şehit cenazesinde kendisine mermi kovanı atılan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bir destek de İzmir’in Çiğli ilçesinden geldi. Dün akşam CHP Çiğli İlçe Başkanlığı önünde bir araya gelen partilileri Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan uğurladı.

“BİR ÜYEMİZE DAHİ SALDIRSALAR…”

Kılıçdaroğlu’na destek için partililerle birlikte yola çıkan Çiğli İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu, gazetemize yaptığı açıklamada “Genel başkanımıza yapılan saldırıları püskürtmek için elimizden gelen herşeyi yapacağız” dedi. Başkan Mertoğlu şu açıklamalarda bulundu: “Terörle Oslo ve Dolmabahçe’de pazarlıklar yapan AKP, suçluluk psikolojisi ile hedef çarpıtıyor. Sanki tüm bu görüşmeleri CHP yapmış gibi lanse etmek için Genel Başkanımıza saldırıyorlar. Genel Başkanımızın arkasında olduğumuzu göstermek için Ankara’ya gidiyoruz. Bundan sonra değil Genel Başkanımıza, bir üyemize dahi saldırsalar daha sert tepki vereceğimizi bilsinler.”

YA KAOS YA BAŞKANLIK DAYATMASI

AKP’nin Başkanlık Sistemi için her yolu mübah gördüğünü anlatan Başkan Mertoğlu, “”Ülkede yığınlarca sorun varken toplumu kutuplaştırıp, ya kaos ya başkanlık sistemi dayatmasında bulunuyorlar. Partimizin Başkanlık Sistemi’nin önünde engel olduğunu bildikleri için saldırmaktan imtina etmiyorlar. Ama bilsinler ki, susmayacağız, yılmayacağız, kabul etmeyeceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi