İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi Çiğli İlçe Başkanlığı Emek Bürosu tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada son yıllarda yaşanan endişe verici durumlara dikkat çekildi ve yurttaşlar demokrasi için 1 Mayıs'a çağrıldı. 

Emek Bürosu tarafından yapılan açıklamanın tam metni şöyle;

BİR ÜLKE DÜŞÜNÜN Kİ EMEĞİNE SAHİP ÇIKAN KADINLAR...

Bir ülke düşünün ki, iktidardaki küçük bir elit dışında herkes “düşman” veya “potansiyel düşman” ilan edilsin.

Bir ülke düşünün ki iş güvencesi isteyen işçiler, “güvenceme dokunma” diyen kamu emekçileri “düşman”! Halkın sağlık hakkı için mücadele veren sağlık emekçileri, bilimin ve tekniğin imkanlarını halk yararına kullanan mühendisler “düşman”!

Bir ülke düşünün ki barış istediğini söyleyen bir metne imza atan akademisyenler, emeğine ve yaşamına sahip çıkan kadınlar “düşman”! Demokratik üniversite isteyen öğrenciler,  savunma hakkına sahip çıkan avukatlar, iktidar talimatı dışında haber yapmaya kalkan gazeteciler “düşman”!

Bir ülke düşünün ki, sosyal medyada iktidarı eleştiren genç, “kral çıplak” diyen çocuk “düşman”, doğanın talanına hayır diyen halk “düşman”! Dili farklı, inancı farklı, kimliği farklı her bir yurttaş “düşman”!

HAPİSHANELERİN BÜYÜDÜĞÜ BİR ÜLKEDE DEMOKRASİ İÇİN 1 MAYIS'A

Bir ülke düşünün ki tacize, tecavüze, çocuk istismarına “hayır” diyenler “düşman”!

Bir ülke düşünün ki iktidar gibi düşünmeyen, iktidara biat etmeyen tüm emek ve meslek örgütleri “düşman”!

Nüfusunun büyük bir çoğunluğu “düşman” veya “potansiyel düşman” ilan edilen, adalet sarayları büyürken hukukun ayaklar altına alındığı, ekmeğimiz küçülürken hapishanelerin büyüdüğü bir ülkede demokrasi için 1 Mayıs’ta alanlardayız!

Editör: Haber Merkezi