İZ GAZETE - CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı Ekrem Oran sosyal medya hesabından Ovacık'ta çevrecileri sevindiren karar ile ilgili bir açıklama yaptı. 

Oran, itiraz edilen jeotermal projesiyle ilgili yaptığı açıklamada "Zeytinimiz, enginarımız, kavunumuz, denizimiz, tertemiz havamız, ekmeğimiz için mücadele etmeye devam edeceğiz. Ovacık'ta ranta geçit vermedik, tüm Çeşme'de de öyle yapacağız! Yeryüzündeki cennet Çeşme'mizin doğasını korumak için mücadele eden tüm Çeşmelilere yürekten teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı. 

NE OLMUŞTU? 

Çeşme Ovacık Mahallesi'nde, sondaj yöntemiyle jeotermal kaynak arama faaliyeti için projeye İzmir Valiliği'nce 'Çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) raporu gerekli değildir' kararı verildi. Arama ruhsatı alan ve her biri yaklaşık 372 metrekare genişliğinde 9 sondaj kuyusu da açacak olan firmaya verilen 'ÇED gerekli değildir' kararının iptali için, Gücücek Koyu Doğal Yaşamı Güzelleştirme ve Koruma Derneği (GÜDODER) ve bazı yurttaşlar, İzmir 5'inci İdare Mahkemesi'nde dava açıldı. Mahkeme, bilirkişi heyetinin raporunun ardından kararını verdi.



 

Editör: Haber Merkezi