İZ GAZETE-  CHP Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ ile Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı İzmir Şube Başkanı Hayati Çiftçi arasında işbirliği anlaşması imzalandı. Akdağ ve yönetim kurulunun başlattığı proje ile mutlu günler, risk altındaki çocuklara yönelik bir kaynak oluşturacak. Mutlu gün kutlamalarında ev sahibi adına düzenlenen bağış belgeleri iki yönlü bir hizmet sunacak. Hem yasa ile sorun yaşayan çocukların ve risk altındaki çocukların fark edilirliği artacak hem de Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı’nın ilgilendiği çocukların eğitim ile rehabilitasyonlarında kullanılacak kaynak oluşturulacak.

HEDEF, TOPLUMSAL ADALET

Çocuk suçluluğunu önlemek için duyarlılığın şart olduğunu vurgulayan CHP Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ, “Ülkenin her yanında hapishaneler yapmak ve içlerini doldurmakla övünen bir iktidar var. Öte yandan gelir dağılımında toplumun kesimleri arasında büyük bir uçurum var. İstiyoruz ki annelerimizin babalarımızın çocuklarımızın yüzleri gülen bir Türkiye olsun. Biz de kendi bütçemiz oranında risk altındaki çocukların korunması için bu çalışmayı başlattık. Mutlu günlerde ev sahibi adına yapacağımız bağışlar ile bu mücadeleye biz de katkı sağlamak istedik. CHP ve Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı yarınların mutlu Türkiye’si için toplumsal adaletin sağlanmasını hedefliyor” diye konuştu. 

‘ÇOCUKLAR İÇİN AMAÇ BİRLİKTELİĞİNE AÇIĞIZ’

Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı, suça sürüklenerek çocuk adalet sistemine giren çocuklara, sistem içerisindeki tüm aşamalarda destek vermek ve topluma kazandırılması amacıyla hizmet veriyor.

Ülkemizde çocuk suçluluğu alanında çalışan sivil toplum kuruluşu olmadığı için vakfın çalışmalarının büyük önem taşıdığını belirten Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı İzmir Şubesi Başkanı Hayati Çiftçi, “Özgürlüğünden yoksun ve risk altındaki çocukların yüksek yararının korunduğu bir toplum hedefliyoruz.  1992 yılında İstanbul’da kurulan vakfımızın 1996 yılından itibaren İzmir’de şubesi olarak faaliyet gösteriyoruz. Hedeflerimiz arasında Türkiye’de Çocuk Adalet Sistemi’nin uluslararası standartlara ulaşmasının sağlanması, çocuğu suça iten risklerin ortadan kaldırılmasının sağlanması, toplumda suça yönelen çocuğa karşı var olan olumsuz bakış açısının ortadan kaldırılmasının sağlanması önceliklidir. Hizmet bekleyen yardım edilmesi gereken çocuklar için amaç birlikteliklerine projelere açığız” diye bilgi verdi.

Editör: Haber Merkezi