Özgür Coşkun’un sunduğu Politil’iz programının konuğu olan CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş Gültepe, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ülke olarak zorlu bir süreçten geçildiğini ifade eden Taş, Buca’nın da bu ağırlığı hisseden ilçelerden birisi olduğunu söyledi.

‘ÖRGÜT BUNLARA PABUÇ BIRAKMAZ’

Organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’nın Kılıçdaroğlu’na yönelik tehdit ve hakaret içerin mektubu hakkında konuşan Taş, “Dünden beri vekillerimiz, il başkanımız, il yöneticilerimiz konuyla ilgili tepkilerini açıkladılar. Bizler de ilçe başkanları olarak bizler de tepkilerimizi koyduk. Söylenecek bir şey yok. Söyleyene bakmak lazım. Kimin nasıl bir suçtan içeri, kimin tarafından çıkarılmış ve kimin savunuculuğunu yapıyor buna bakmak lazım. Meydan okuyamaz zaten ama bu bir tehdit. Genel Başkan ve örgüt bunlara pabuç bırakmaz. Boş konuşuyor. Savaş meydanlarında kurulmuş partinin liderini tehdit etmek o kadar kolay değil. Bu insana bunları söyleten güç ne? Hep söylediğimiz diktatörce yönetim tarzıyla o kadar eleştiri aldı ki iktidar tabiri caizse şapka düştü kel göründü. Kendi söylemeye cesaret edemediklerini bir tetikçi aracılıyla söylüyorlar. Zaten arkadaşın mesleği de bu. Mektubu okudum. Okurken bile öfkeden titriyorsunuz. Bir ayarsızlık var. Genel başkanımız bu tarz şeylerle çok karşılaştı. O linçlere pabuç bırakmayan bir genel başkanımız var senin tehdidine mi pabuç bırakacak. Pandemi süreci yaşadık. CHP’li belediyeler canla başla hizmet verdiler. İktidar tarafından birçok engellemeye rağmen belediye başkanlarımız geri adım atmadı. Biz korkuyla yol yürüyen insanlar değiliz” diye konuştu.

‘AMACIMIZ ŞOV YAPMAK DEĞİL’

Depremin ilk günüden itibaren mesai halinde olduklarını söyleyen Taş, “Belediye başkanımız da hiç uyumadan Bayraklı ve Buca’daydı. Fakat şöyle bir durumla karşılaştık; parti yeleği giymedik, partili olduğumuzu göstermedik. Yaptığımız yardımlara parti kimliğiyle gitmedik. Amacımız bu işi siyasileştirmek ya da şov yapmak değil. Bir süre sonra baktık ki bir yerlerde ak noktalar, size hop giremezsiniz deniyor. İnsanımız bizim için çok önemli. Kime oy verdiği, nereli olduğu önemli değil. Biz siyaseti sokakta yapıyoruz” dedi.

‘KADERİNE TERK EDİLMİŞ HALDEYİZ ‘

Kabine toplantısı sonrası getirilen yeni yasakları da değerlendiren Taş, Buca’da da vaka sayılarında artış yaşandığını belirterek, “Deprem sonrası insanlar pandemiyi unuttu. Çember daraldı. Buca’da da artış var. Dezenfekte çalışmaları tekrar başladı. Biz sokaktayız. Üzerimize düşeni kendimizi koruyarak yapmaya çalışıyoruz. Depremzedelerimizden bazıları Buca’ya yerleşti. Onları ziyaret ediyoruz. İhtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Pandemi vatandaşa ulaşmamızı da engelliyor. Toplumsal hareketliliğin biraz daha kısıtlanmadı gerektiğini düşünüyorum. Gelen yasakları da çok anlamadım. Belli yasakları getirmeye cesaret edemez. Çünkü sosyal devlet anlayışıyla yönetilmiyoruz. İnsanları evlerine kapatıyorsan o insanlara bakabilmen lazım. Kaderine terk edilmiş haldeyiz. Esnaf zaten içler acısı halde. Hepsine bir dokun bin ah işit. Bu insanların hayatlarını idame etmelerin için devletin katkı sunması lazım. Ama yok. Bu ülkenin bilim insanları var, tabip odaları, bilim kurulu var. Neden bilimsel açıklamaları yapacak kişilerden yardım alınmıyor?” şeklinde konuştu.

Belediye ile ilişkilerinin uyum içerisinde olduğunu söyleyen Taş, “Belediye başkanımızla dönem dönem bir araya gelip ortak akılla da bir şeyler üretiyoruz. Ama örgüt olarak ayrı çalışmalar da yapıyorum. Erhan Başkan da destek veriyor. Buca’da siyaset yapmak zor. Bir kadın için değil insan için zor. Buca dinamik güçleri fazla olan bir yer. Bir araya gelip birlikte yol yürümesini de biliriz. Siyasette kadın sorusu sorulmadığı zaman kadınlar siyasette güçlü olacak. Buca’da siyasete bakış açısı da değişti. O eril dil kırıldı. Partimin eksiklikleri olduğu söyleniyor ama insana olan bakışı ve davranışı yadırganamaz” dedi.

‘BUCA’DA BİR SORUN YAŞAMADIK’

Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın 600 günü hakkında değerlendirmelerde bulunan Taş, “Bir kere çok hızlı çözüm buluyor. Pandemi döneminde de deprem sürecinde de gördüm. Buca’nın deprem sürecine bu kadar hızlı müdahil olmasının sebebi Erhan Başkandır. Belki pandemi somut olan yatırımları göz önüne sermemiş olabilir ama Buca’da hizmet anlayışı yaygınlaştı. Benim de önceliğim odur. Ben insana yatırım yapmak isterim. Çünkü çocuklarınızdan emanet alıyorsunuz. O emaneti çocuklarımıza en iyi şekilde bırakmaz zorundayız. Sıfatlar değişir ama ablalık bakidir. Ben abla olarak kalacağım. Biz Buca’da aile olma durumunu yarattık. Şu ana kadar da Buca’da bir sorun yaşamadık. Örgütten kopuk bir başkan değil. Örgütün taleplerini biliyor öte yandan halka hizmet etme sorumluluğunu da en iyi şekilde yerine getiriyor” diye konuştu.

Son olarak, olası bir erken seçime hazırlıklı olduklarını ekleyen Taş, “Mahalle temsilcileri ataması, sandık sorumlularıyla ilgili çalışmalara başladık. Ülke her an her şeye gebe. Biz örgüt olarak her şeye hazırız. Buca dinamik bir güç. O dinamizmi sahaya seçimde de yansıtacaktır” dedi.

Editör: Haber Merkezi