İZ GAZETE- Yayının başında dün akşam Haluk Levent’in Öykü Arin ve bütün lösemili çocuklar için yapılan konserine değinen CHP Buca Belediye Başkan adayı Erhan Kılıç, bütün vatandaşları umut olmak için kan vermeye ve donör olmaya çağırdı.

Konuşmaya "Buca İzmir’in en büyük ilçesi ve çok ciddi sorunları var" diyerek başlayan Erhan Kılıç, başlıca sorunlara trafik ve çarpık kentleşmeyi örnek gösterdi. Erhan Kılıç sorunların çözümü için; " Yaşanabilir bir Buca hayali için çalışacağız. Trafik için çözüm bulmaya, alt yapısı tamamlanmış sadece bir imzaya kalmış ve Buca’yı yarım ay şeklinde dolaşacak olan metro projesine biz de elimizden gelen yardımı yapacağız. Bu metro projesi Buca’nın trafik sorununu çok rahatlatacak. Şu an imza bekliyor, büyük ihtimalle önümüzdeki süreçte çıkar diye düşünüyoruz.’’ diye konuştu.

‘BU DURUMDAN PEK MUTLU DEĞİLİM’

CHP Buca Belediye Başkan adayı Erhan Kılıç, grafiti olarak çizilen "Erhan Abi" sloganlarından memnun olmadığını belirterek, "Şunu söylemeliyim ki kamuya ait mallara ya da tarihi yapılara böyle yapılmasına karşıyım, bu beni pek de mutlu eden bir durum değil." dedi.

‘BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ GENÇLERİMİZİ KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN KURTARMAK’

Buca adayı Erhan Kılıç, gençlere yönelik projeleri hakkında "Önceliklerimiz gençlerimiz, sadece üniversite eğitimi gören gençlerimiz değil, okuyamamış ya da iş arayan gençlerimizle yani gençlerimizin tümüyle ilgili neler yapabiliriz diye düşündük. Birinci önceliğimiz onları kötü alışkanlıklardan kurtarmak ya da başlamalarını önce. Bunun en önemli tedbiri spor. Bunun için hemen hemen her mahalleye spor tesisleri yapmayı düşünüyoruz.’’ diye konuştu.

CHP Buca adayı Kılıç sözlerini şu şekilde sürdürdü; "Spor deyince akla hemen futbol geliyor ama Buca’da ciddi bir salon sporları eksikliği var ve bunun en büyük sebebi şu anki kapalı spor salonumuzun yeterli olmaması, o yüzden çok amaçlı bir kapalı spor salonu yaptırmak istiyoruz, özellikle öğrencilerin olduğu bölgeye. Bu şekilde gençlerimiz kötü alışkanlıklardan kurtulup hem Buca ve ülkemiz için güzel bir gençlik yetiştirmiş oluruz.’’ dedi.
 

‘HEDEFİMİZ SÜPER LİG’

Bucaspor’un hak ettiği yerin Süper Lig olduğunu vurgulayan Kılıç, "O yüzden hepimiz için onu kendi kendine yetebilen hale getirmemiz gerekiyor, bu sadece dışarıdan gelen yardımlarla mümkün değil. Kendi projelerimiz var, hedefimiz şu beş yıllık süreçte Bucaspor’u Süper lig’e sokarak, onu güçlü bir duruma götürerek Buca’lıların karşısına çıkarmak’’ diye Bucaspor’a yönelik hedeflerinden bahsetti.

‘BUCA’YA POZİTİF AYRIMCILIK UYGULAYACAĞIZ’

Buca adayı Erhan Kılıç, CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer’in ‘Buca’ya pozitif ayrımcılık uygulayacağız’ sözlerine yönelik, "Konuşmamızın başlangıcında bahsettiğimiz gibi Buca, plansız bir şekilde hızlı büyüyen ve çarpık kentleşmiş bir kent. Birçok sorunu var, yeşil alan eksikliğinden tutun, çocuk alanların eksikliği, sosyokültürel eksiklik, sportif eksiklik ve en önemlisi trafik. Tunç başkan bunları yerinde gördü. Kentimizin sorunlarına tamamıyla vakıf oldu, vatandaşlarımızı dinledi. Her yerde Buca’ya bir pozitif ayrımcılık tanıyacağını söylüyor ve bu beni gerçekten sevindiriyor. Tunç başkanla beraber ben de Bucada yaşayan vatandaşlarımın ne kadar şanslı olduğunu görebiliyorum ve inşallah 31 Mart sonrası güzel şeyler olacaktır diye düşünüyorum’’ ifadelerini kullandı.

‘ÖNCELİKLİ PROJEMİZ…’

Erhan Kılıç, sosyo-kültürel alanın gelişmesindeki hedeflerinden; "Öncelikli projemiz, Buca tiyatrosunu hayata geçirmek. Tiyatro her bireyin gelişmesinde ve sosyalleşmesinde birinci öncelik. 400-500 öğrenciyle beraber toplantı yaptık ve tamamının isteği bir tiyatro. O yüzden göreve gelir gelmez Buca tiyatrosu oluşturmak için adımlar atacağım. Sonra bir kent müzesi düşünüyoruz, kültür merkezi arttırıp Buca vatandaşlarının kültürle sanatla daha iç içe olmasını sağlayacağız ve gençlerimizin Buca’dan uzaklaşmasına gerek kalmadan kültür ve sanatla buluşabileceği bir Buca yaratacağız.’’ diyerek bahsetti.

Ekonomik krize dikkat çekerek, vatandaşın en büyük probleminin ceplerdeki yangın olduğundan bahseden Kılıç, konu hakkında, "Ceplerdeki yangın ülkemizin her yerinde olduğu gibi Buca’da da büyük problem. Buca, diğer yerlere göre biraz daha alt gelirli bir ilçe. Vatandaşlarımızın birçoğu, işsiz kalmış, fabrikalarından çıkartılmışlar ve gerçekten zor durumdalar. Gördüğüm en büyük öncelik ceplerdeki yangın ve ekonomik krizin yarattığı yıkım. Ve onu takip eden sorunlarda da trafik ve sosyokültürel eksiklik geliyor’’ dedi.

‘’CEZAEVİ BUCANIN KALBİNDE BÜYÜK BİR UR’’

Buca’daki cezaevi problemine değinen Buca adayı Kılıç, "Cezaevi, Buca’nın kalbinde büyük bir ur. Yıllardan beri kaldırılacağı söylenip hiçbir şekilde müdahale edilmedi ve gerek Levent Pirişkina, gerekse ondan önceki belediye başkanlarımızın cezaevinin kaldırılması yönünde bakanlığa birçok talepte bulunmalarına rağmen sonuç alamadılar.’’ dedi.

‘BİZİM SÖZÜMÜZ SÖZDÜR’

AKP Buca adayı Mustafa Arslan’ın cezaevlerinin kaldırılma sözü vererek noter onayı ile taahhüt altına alması hakkında Kılıç, "Bir aday arkadaşımız cezaevini kaldırmazsanız, istifamı ederim diyerek Noterden imza vermiş. Bunun hiçbir hukuki geçerliliği yok ve biz bu Noter imzası olayını gereksiz buluyoruz. Bizim sözümüz sözdür. Demek ki 17 yıldan beri verdikleri hiçbir sözü tutmadıkları için noterden imza vermek ve vatandaşı öyle inandırmak için böyle bir yol seçmişler. Bana sorarsanız bunlara gerek yok, bakanlık ‘’hanginiz gelirse gelsin, biz burayı kaldıracağız’’ desin. Eyvallah ama öncelik halka yönelik olacak, ranta yönelik değil, açılışı beraber yaparız. Biz bunu vatandaş için yaparız ama şu zaman kadar çağrıma bir cevap gelmedi, bu da çok samimi olmadıklarını gösteriyor” açıklamalarında bulundu.

‘ATATÜRK’Ü ANLAMAK İSTİYORLARSA ÖNCE ONU İÇİNE SİNDİRSİNLER’

Geçtiğimiz günlerde AKP Buca adayı Arslan’ın sosyal medya üzerinden Buca’da yer alan Atatürk heykelini eleştirmesine yönelik açıklamalarda bulunan CHP Buca Belediye Başkan adayı Kılıç, “17 yılda o kadar tesis yapıldı ve birçok proje gösterildi ve hiçbirine Atatürk ismi verilmedi. Dikkat edin, Atatürk’ün gençleri spora karşı teşvik etmesinden kaynaklı stadyumlara verilen Atatürk ismini yıktılar kaldırdılar ve yeni statları, yeni isimlerle inşa edip Atatürk’ü unutturmaya çalıştırdılar. Atatürk’ü unutturmaları mümkün değil, biz onu devrimleriyle yaşatmaya çalışıyoruz. Şu an yaptıkları demogoji, heykeli beğenmeleri ya da beğenmemeleri, bunların anlamsız ve magazinsel konular olduğunu düşünüyorum. Atatürk’e sevgilerini göstermek, bunu haykırmak istiyorlarsa önce onu içine sindirsinler’’ dedi.

Buca’daki oy oranlarına dikkat çeken Erhan Kılıç "Seçimlerde yüzde elliyi geçeceğimizi düşünüyorum. Millet ittifakı olarak İzmir genelinde ciddi bir hava yakaladık. Özellikle Tunç başkanın projeleriyle İzmir halkı havaya girmiş. Ve ekonomik kriz sebebiyle vatandaşın karşısında muhatap bulamaması yerel seçimden genel seçime geçmiş gibi görünüyor. Az önce bahsettik, vatandaş gerçekten kötü durumda. Seçim bizim için iyi gidiyor, karşı tarafta ciddi bir panik havası var. Bu panik havası onları gereksiz magazinsel polemiklere sürüklüyor. Seçim yaklaştıkça yaptıkları anketler ve olumsuz sonuçlar onları ciddi anlamda paniğe sürüklüyor’’ diye konuştu.

31 Mart yerel seçimlerinde oy kullanacak Buca’lı seçmenlere yönelik açıklamalarda bulunan Buca Belediye Başkan adayı Erhan Kılıç,"Her zaman şunu belirtiyorum, vatandaşlarımız sandığa gitsinler. Ayrıca sandıklara giderken yalnız olmasınlar, oy vermeyi düşünmeyen komşu ve tanıdıklarını ikna edip onlarla gitsinler, bu seçim bizim için mihenk taşımız. Hep beraber Martın sonu bahar diyelim. Çiçekler daha güzel koksun, kuşlar daha güzel ötsün.’’ sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Editör: Haber Merkezi