CHP Bornova Kadın Kolları, Kazdağları'nda Kanadalı Madencilik şirketi Alamos tarafından sürdürülen altıncılık faaliyetlerine tepki göstermek için Çanakkale'ye gitti. Kirazlı Köyü yakınlarında ağaçların büyük bir hızla yok edilirken, doğa katliamına "dur" diyebilmek için Fazıl Say’ın verdiği ve Çanakkale Belediyesi’nin de destek olduğu konser 18 Ağustos’ta saat 11:00'de Kaz Dağları Kirazlı Balaban Mevkii'nde gerçekleşti.

CHP Bornova Kadın Kolları Başkanı Zeynep Atmaca, bölgedeki eşsiz doğanın tahrip olmasına sessiz kalmayarak, konserin tarihinin belli olduğu günden itibaren yaptığı çalışmalar sonucunda, etkinliğe destek amaçlı 3 otobüsle kazdağlarına doğru, ilçe binası önünden 18 Ağustos Pazar Günü 02.00 de 110 doğasever kadınla yola çıktı. Etkinliğe Gençlik Kolları Başkanı Sadık Yıldız ve Yönetimide destek verdi.

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say’ın Kazdağlarındaki konserine destek verdikten sonra, aynı gün akşam doğasever kadınlarla birlikte Bornova’ya dönen Başkan Zeynep Atmaca, doğa katliamlarına sessiz kalmayacaklarını, seslerini farklı platformlarda duyurmaya devam edeceklerini ve kendilerine desteklerini esirgemeyen CHP Bornova İlçe Başkanı Asım Güven’e teşekkür ettiklerini söyledi.

Editör: Haber Merkezi