Pandemi sürecinde yapılan çalışmalarda 15 bin maske dağıttıklarını ve Gençlik Örgütü olarak sahada olduklarını söyleyen Çapın,“ İlçe Örgütü olarak 15 bin maskeyi vatandaşımıza dağıttık. Partililerimizden ihtiyacı olan kişilere, 750’ye yakın yardım kolisi dağıttık. Kadın ve gençlik kollarımız belediyelerin dağıtım işlerinde görevlendirdik. Salgın şartlarında canlarını tehlikeye attılar. 65 yaş üzeri vatandaşlarımızla iletişim halinde kaldık ve ihtiyaçlarına yardımcı olduk. Bu süreçte sosyal yardımlara yöneldik” açıklamasında bulundu.

ERKEN SEÇİME HAZIR OLMAMIZ GEREKİYOR

Salgın döneminde de örgüt çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen Çapın, “Pandemi süreci hala devam ediyor. Önümüzdeki 6 ay içerisinde erken seçimden bahsediliyor. Örgüt olarak hazır olmamız gerekiyor. Salgın döneminde mahalle temsilcilerimizi atamak durumunda kaldık. Sandık görevlilerimizi güncelliyoruz. Genel Merkezin talimatıyla üye bilgilerimiz ve kayıtlarımız güncellenecek. AKP kamu kurumlarından topladıkları kimliklerle vatandaşın haberi olmadan kaydediyor. Biz vatandaşı onayıyla kaydedeceğiz. Böyle bir ihtiyacımız da yok. Bornova’da 9 ay boyunca 800 üye sayısı artmış ve hala daha bekleyen üyelerimiz var” dedi.

İzmir’de gerçekleşen Arama Çalıştayı’na dair çıkan sonucu değerlendiren Çapın, “Genel kanaat ittifakların devam etmesi yönündeydi. Örgüt ve belediyelerin uyumlu çalışmasıydı. Herkesin kendi görevi yapması konuşuldu. Partimizin iktidara taşıması için gerekli olduğu belirtildi. Örgütün motivasyonu açısından faydalı Çalıştay oldu.” dedi

Bornova Belediyesi ve İlçe Örgütü arasındaki uyumu anlatan Çapın, “Bornova’da mevcut yapımız vardı. Yıllardır birlikte siyaset yaptığımız arkadaşlarımız… 2018‘de örgütten arkadaşlarımız sayın İduğ’nun adaylığına destek vermiştir. Aynı zamanda kendisiyle ilkokuldan beri de arkadaşız. Örgütümüz uyumlu çalışacağımız düşüncesinde oyunu verdi. Kendimi bildim bileli, örgüt içerisindeyim. Her şeyden önce CHP örgütü gelir. 2002’den bu yana yaşanan süreçte çocukları tamamen kamudan dışarı atılarak yok sayıldılar. Ekonomik sorunlarla boğuşan CHP örgütü ve buna rağmen insanlar örgütte çalışıyor. Şahsım adına örgüte sahip çıkmak zorundayım” dedi

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un ilçede gerçekleştirdiği projelerin model olduğunu söyleyen Çapın, “Yıllardır Bornova Belediyesi’nin temizlik araçları dışarıdan kiralanmaktaydı. Verilecek bir yıllık bedelle araçlar alındı. Bu durumda İzmir’e model oldu.Altın Bilezik ve Dijital Sınıf gibi önemli projeleri de hayata geçirdi. Geçtiğimiz günlerde göreve gelmesinin ilk 500 gününü değerlendirdiği bir sunum yaptı. 1 yılda bu kadar güzel şeyler yaptıysa, 5 yıl sonunda da daha iyi şeyler olacaktır.” açıklamasında bulundu

Pandemi nedeniyle Bornova’da öğrenci nüfusunun azalmasının ilçe ekonomisini olumsuz etkilediğini dile getiren Çapın, “Bornova’da 100 bine yakın öğrenci bulunuyor. Ekonomiye katkısını düşündüğümüzde oldukça önemli. Küçükpark bölgesinde birçok yer kapandı ve çalışanları da etkiledi. Bu süreç başta Bornova ekonomisini sarstı. Pandemi süreci geçse de zor toparlanır. Esnafın borçları anormal düzeye geldi.” dedi

‘KİMSENİN ÖDEMEDİĞİ BEDELİ ÖDEDİ’

CHP Kurultayı’na dair değerlendirmede bulunan Çapın, Tuncay Özkan’ın aday gösterilmemesine yönelikte çarpıcı açıklamalarda bulundu. Çapın, “Pandemi sürecinde yapılan toplantıda tedbirler üst düzeydeydi. Ayasofya’da insanları hasta edenlere örnek oldu. Yeni MYK kadrosunda teknokrat kadro olur. İktidara hazırlanan partiyiz. Oluşturulan kadrolarla Genel Başkanımız çalışıyor. Tabii seçilemeyen arkadaşlarımız da oldu. Sonuç olarak profesyonel bir kadromuz mevcut. Tuncay Bey’in açıklamaları parti içidir. Ancak kendisi, 6 yıl boyunca cezaevinde kalarak büyük bir bedel ödedi. Tavizsiz olarak ülke kurucusunu savunduğunuz için yıllarca bedel ödeyeceksiniz. Karşılığında çiziyoruz diyeceksiniz. Karşılığı bu mu olmalıydı? Serzenişine hak veriyorum.” açıklamasında bulundu.

Tuncay Özkan’ın İzmir’de kendi ekibini oluşturuyor’ iddialarına yönelik, “Sayın Aziz Kocaoğlu’na da aynısı denilmiştir. Tuncay Bey parti büyüğümüzdür. İlçe adaylığında destek oldu. Herhangi bir ayrıcalık yapıyor olsaydı, İzmir delegasyonunun çoğu kendisine oy vermezdi. Liste müşterek yapıldı. Kurultay delegelerinde istese hepsini kendisi yazardı.”

CHP’li Çapın, Tunç Soyer’in çalışmalarına yönelik, İzmir’e değişik renk getirdiği ve özellikle pandemi sürecinde sosyal yönlerini göstermiş olduğunu söyledi.

Yeni dönemde Bornova’daki çalışmalara pandemi nedeniyle geri başlanılsa da sandık görevlilerinin güncellendiğini ve mahallelerin temsilcilerinin eğitimlerine başlandığını açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi