Esnafın Anadolu kültüründe önemli bir yeri olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan İnal, “Ahi Evren geleneğinden bu tarafa Anadolu’nun kadim kültürünün içselleştirilmesinde esnaf çok önemli bir rol oynamıştır. Esnaf sadece ekonomik hayatın değil sosyal hayatında en önemli unsurlarından biridir, esnaf bir kentin ruhudur. Bir şehrin yaşayabilmesi, nefes alıp vermesi o şehirdeki esnafın varlığı ile mümkündür. Esnaf ve sanatkarların sorunlarının siyasette geniş yer bulmasına olanak sağlamak tüm siyasi partilerin ve siyasilerin görevidir. Partimiz iktidara geldiğinde Esnaf Bakanlığı kuracağını açıkladı. Biz parti olarak yüzümüzü esnafa her zaman döndük” dedi.

“ESNAFIMIZIN ÖNÜNÜ AÇACAĞIZ”

Göreve geldiklerinde emeğin alın terinin karşılığını bulması için çalışacaklarını söyleyerek sözlerine devam eden İnal, “Sosyal belediyeciliğin gereği olarak; esnafımızın büyük alışveriş merkezlerine karşı verdikleri yaşam mücadelesinde yanlarında olacağız. Esnaf masamızla, esnafımızın sorunlarına ve taleplerine ivedilikle çözüm üreteceğiz. Borç ve vergi yükü altında ezilen esnafımızla birlik olacak, dayanışma ruhuyla yaşamlarını sürdürebilmeleri için adımlar atacağız. Rekabet gücünü artırmak isteyen esnaf ve sanatkarların, Bornova'daki kooperatifler yoluyla bir araya gelmelerinin önünü açacağız” dedi.

“YEREL KALKINMA PLANLARINI KATILIMCI BİR ANLAYIŞ İLE HAZIRLAYACAĞIZ”

Esnaf Odalarının ve Esnaf Kefalet Kooperatiflerinin Bornova Belediyesiyle olan bağlarını daha da güçlendireceklerini söyleyerek sözlerini sonlandıran İnal, “Esnafımızın, sorunlarını, sıkıntılarını genelde ve yerelde çözmek ve gerekli tedbirleri almak için elimizi taşın altına koymaya devam edeceğiz. Esnaf Odalarının ve Esnaf Kefalet Kooperatiflerinin belediyemizle olan bağlarını daha da güçlendireceğiz. Yerel kalkınma planlarını katılımcı bir anlayış ile hazırlayacak esnaf odalarımızın, esnaf kooperatiflerimizin ve esnafımızın bu süreçte söz sahibi olmalarını sağlayacağız. Bornova’mızın tarihinde önemli ve geniş yer tutan kadim esnaf kültüründen aldığımız güçle geleceğin kenti Bornova’yı birlikte inşa edeceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi