İZ GAZETE- AKP'li Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, muhalefet ve esnaf tarafından tepkiyle karşılanan tartışmalı Millet Bahçesi projesine yönelik, "Bergama'nın geleceği bazı siyasi emelleri uğruna küçük bir grup tarafından heder ediliyor. Böyle bir projeyi heder etmesinler" açıklamasında bulundu. CHP Bergama İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz ise Koştu'nun açıklamasına, "Yine hakkını aramak isteyen esnafa, esnafın derdini anlatan muhalefete küçük gruplar dediniz. Bilmem farkında mısınız Türkiye hala bir hukuk devletidir. Bu da her yaptığınız hukuksuzlukta size hatırlatılmaya devam edilecektir" ifadeleriyle cevap verdi.

'SİZİ ESNAFLA GÖREMEDİK'

Canbaz konuya yönelik, “İlçemizde büyük gayretleri ve becerisi ile ilkler şehri Bergamamıza her gün yeni bir ilk yaşatmaya devam eden, son yerel seçimlerde yüzde 48.80 oy alan Cumhur İttifakı Belediye Başkanı yüzde 48.01 oy alan Millet İttifakı'ndan küçük gruplar olarak bahsetmiştir. Kendisini son seçimlerdeki oy oranlarını tekrar kontrole davet ediyoruz. Gün geldi köylünün ata mirasını satışa çıkardınız. Mensubu bulunduğunuz Cumhur İttifakı'nın diğer temsilcileri köylüye "ufak insan toplulukları" dedi köylüyü küçümsediniz. Gün geldi esnafın ekmek teknesini yıkmak için tebligat gönderdiniz. Yine hakkını aramak isteyen esnafa, esnafın derdini anlatan muhalefete küçük gruplar dediniz. Bilmem farkında mısınız Türkiye hala bir hukuk devletidir. Bu da her yaptığınız hukuksuzlukta size hatırlatılmaya devam edilecektir. Esnafı içeriye almayarak basına stadyumda yaptığınız açıklama da malumun ilanıdır. Kimseyi içeriye almayarak açıklamalarınızla küçümsediğiniz bizler büyükleri küçükleri ile birlikte, halkı esnafıyla her zaman yan yana iç içe olduk. Size de bu birlikteliği tavsiye ediyoruz. ‘Ben de esnaf çocuğuyum kimseyi mağdur etmeyeceğim’ sözlerinin ardından ne yazık ki sizi bir daha esnafla birlikte göremedik” dedi.

'HER KESİMİN ARKASINDAYIZ!'

Turan Koştu’ya şu şekilde cevap verdi:

- Bergama ve Bergamalı ' ya yapılacak her yatırımın yanında, mağdur edilen her kesimin arkasındayız.

- Var olan herkesin kullandığı Çamlıpark yeşil alanımızı bile tamamlayamamışken milyonlar harcayıp yeni yeşil alan kazandırma çabalarınız gerçekleri yansıtmamaktadır.

- Küçümsediğiniz esnaf sayısı 86 yanında çalışan emekçilerle 200 gibi bir sayıya ulaşmaktadır. Tabii ki oldu bittiye getirilen esnaf ekmek teknesini koruyacak, tabi ki hakkını arayacak tabi ki bizler mağdur edilen esnafın yanında olacağız.

- Tüm enerjinizi her şeye rağmen yapmayı hayal ettiğiniz Millet Bahçesi yerine keşke İZBAN'ın Bergama'ya getirilmesine de ayırsaydınız.

'GÖZDAĞI VERMEYE DEVAM EDİYORSUNUZ'

Tam da bahsettiğiniz gibi akamete uğradınız sayın başkan. Yaptığınız hayal projelerden dolayı mağdur ettiğiniz esnafa müjde vereceğinize gözdağı vermeye devam ediyorsunuz.

‘Açılan davaları çekin iş yerlerinin yapımına başlayalım’ teklifi getirdiniz. Muhalefete de "önerge verdiler, artık özel istekler başladı, özel şahsi istekler başladı" dediniz. Önergemizi doğru okumaya davet ediyoruz.

Önergemizde "Kaç iş yeri yıkacaksanız o kadar sayıdaki iş yerini yerlerinde yaparak Bergama'ya kazandırın, yanlıştan dönün " dedik. ‘Davaları geri çekin esnaf çarşısına başlayalım’ dediğiniz esnaf çarşısını esnafımız benimsememiştir. Terk edilmiş pasaj tipi iş yerlerini her defasında istemediklerini beyan etmişlerdir.

Eğer samimi iseniz esnafın tümünün yüzünü güldürecek çözümler bulmalısınız.

Tekrar ediyoruz. Bulunduğunuz makam şikâyet değil icraat makamıdır. Türkiye de bir hukuk devletidir. Uğradığınızı belirttiğiniz akamet adaletin bir tecellisi olarak karşınızda durmaktadır. Projelerinizi hayal mahsulü bile olsa ben yaptım oldu diyerek değil hukuk çerçevesinde yürütmeniz tavsiyemizdir.

Unutmayınız ki yanlış hesap Bağdat'tan dönecektir.

'ALGI SİYASETİ YAPMAYA ÇALIŞANLARA ÇAĞRIMIZDIR'

İzmir Büyükşehir ve Bergama Meclis üyesi Ali Bor ise, "Bergama’da Millet Bahçesi'ne karşı olan yoktur. Yapılan itirazlar ve açılan davalar Millet Bahçesi'nin mevcut projesine, mevcut projenin uygulanma tarzına karşıdır. En başında oda başkanları, stadyum esnafı, mimar ve şehir plancıları ile yapılan toplantılarda üzerine basılan noktalar, yapılan uyarılar, dikkat edilmesi gerektiği söylenen noktalar dikkate alınmış olsaydı, bugün yaşanan hukuki süreçlerin hiçbiri yaşanmayacaktı. Yapılan her itirazı engelleme olarak nitelendirmek, açılan her davayı kötü niyet olarak algılatmaya ve Bergama esnafı İle muhalefet partilerini küçük gruplar olarak nitelendirerek algı siyaseti yapmaya çalışanlara çağrımızdır; Amaç Bergama’nın menfaatlerini korumak ise, Bergama'ya yatırım getirmek ise Millet Bahçesi'nde tüm Bergamaların üzerinde mutabık kalacağı bir proje üretin" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi