İZ GAZETE - CHP Bayraklı Örgütü’nde yaşanan tazminat talebi krizi 10 üyenin toplu istifası ile sonuçlandı. CHP Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş’un 30 Ekim depreminde yıkılan ofisi için belediyeden maddi ve manevi tazminat talep etmesi krize yol açmış, bir sonraki gelişmenin ne olacağı merakla beklenir hale gelmişti.

Gelişmelerin ardından ilçedeki kriz toplu istifa ile sonuçlandı. 15 kişi olan ilçe yönetiminden 10 kişinin istifası ile ilçe yönetimi düşmüş oldu.

İstifa eden üyeler şu açıklamayı yaptı;

“Son günlerde Bayraklı İlçe Başkanımız Sayın Pınar Susmuş'un medya da yer alan haberleri ile ilgili İlçe yönetim kurulu olarak kamuoyuna zorunlu açıklama yapmak zorunluluğu olmuştur.

30 Ekim 2020 tarihinde ilçemiz Bayraklı da meydana gelen depremde birçok bina tamamen yıkılmış bundan daha fazlası da az ve orta derecede hasar almıştır. Depremde zarar gören vatandaşlara sosyal devlet ilkesinden dolayı iktidarın yardım etmesi gerekirken en büyük yardım Belediyelerimiz tarafından yapılmıştır.

Belediyelerimiz tarafından depremzedelerin mağduriyetlerini azaltmak için yapılan çalışmalar ve alınan kararlar merkezi yönetim tarafından ya geciktirilmiş ya da engellenmeye çalışılmıştır. Bu konuda Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu iki defa ilçemize gelmiş ve depremzedelerin sorunlarını dinlemiş ve çözülmesi için Belediye Başkanlarımıza gerekli talimatları vermiştir.

Partimizin bu kadar hassasiyet gösterdiği konu ile ilgili İlçe Başkanı olarak gerçek sorumlu olan iktidardan hesap sorması gerekirken kişisel çıkarına öncelik vermiş, belediyelerimize temelsiz suçlamalar yaparak partimizi kamuoyunda zor duruma düşürmüştür. İlçe Başkanı bulunduğu makamla bağdaşmayan tutum sergilemiştir. Halbuki İlçe Başkanı olarak kendi sorununu değil, tüm depremzedelerin sorunlarını çözecek politikalar üretmeliydi.

Bu yaşanan gelişmelerin ardından İktidara koşan partimizin iktidar yürüyüşünün önünde engel olmamak için biz aşağıda isimleri bulanan yönetim kurulu üyeleri görevlerimizden istifa ediyoruz.”

Editör: Haber Merkezi