İz Tv’de yayınlanan Gizem Taban ile Z Raporu’nun konuğu CHP Bayındır İlçe Başkanı Avukat Hüseyin Behzat Aydilek oldu. Aydilek, örgütün salgın dönemindeki çalışmalarından ve Bayındır’da yapılması planlanan önemli projelerden bahsetti. Pandemide vatandaşın ihtiyaçlarını karşılamak için çaba harcadıklarını kaydeden Aydilek, “O dönemde yapılan anket çalışmasına göre halkımız bizleri başarılı bulmuş ki en başarılı ilçe seçildik” dedi.

SÜT ENTEGRE TESİSİ MÜJDESİ

BAYSAN A.Ş.’nin bulunduğu alanda yeni bir pastörize süt entegre tesisi açılmasına yönelik projeden de bahseden Aydilek, “Bayındır ne yazık ki 30 ilçe arasında gelişmişlik açısından son sırada yer alıyor. Tek geçim kaynağımız hayvancılık ve çiftçilik. 1984 yılında halk girişimi olarak kurulmuş BAYSAN A.Ş. vardı. Büyük şehir yasasının gelmesiyle Büyükşehir’e devredildi. Tunç Başkan’ın Bayındır’a bir şeyler yapmak istediği çabasını bildiğimden arkadaşlarımızla çalışmalara başladık. Bu bölgede süt entegre tesisleri kuracağız. Bu proje Bayındır’ın kaderini değiştirecektir. En kısa zamanda faaliyete geçecek ve bu yıl içerisinde temelini atacağız” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İzmir ziyaretinde Bayındır’ın tarım ihtisas bölgesi olmasına dair verdiği vaatlere yönelik de değerlendirmede bulunan CHP’li Aydilek, “Bu proje Aziz Kocaoğlu döneminde üzerinde çok durulan bir konuydu. Ancak o dönemdeki projeyle, AKP’nin planladığı proje arasında farklar var. Aziz Bey, Bayındır’daki küçük çiçekçiye imkanlar sağlayacak, 4 bin metrekarelik parseller halinde yerleri tahsis etmeyi planlamıştı. Ancak AKP bu alanları belli holdinglere tahsis edecek, onların yönetiminde olacak. Bunun da herhangi bir adımı atılmış değildir ve AKP’nin diğer projeleri gibi hayalde kalan projesidir” diye konuştu. İBB ile uyum içerisinde çalıştıklarını belirten Aydilek, “Bayındır’da, 17 ayda 71 bin ton asfalt döktük. 25 bin metrekare parke yolları yaptık. Hepsinin maliyeti 35 milyon lira. 12 köyümüzde su sıkıntımız vardı ve sondaj çalışmaları yapıyoruz. Çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bayındır’da soğuk hava tesisi projemiz var. Ürettiğimiz ürünleri stoklama imkanımız olacak. İlçede çok şeyi değiştirecek ve ilerletecek” dedi. Bayındır’daki çiçek yetiştiriciliğinin öneminden bahseden Aydilek, belediyelerden beklentileri olduğunu da söyledi. Çiçeğin başkentinin Bayındır olduğunu hatırlatarak, peyzaj için çalışabileceklerin belirtti.

ADAYLIK SORUSUNA YANIT

‘Belediye başkanlığı adaylığına dair bir isteğiniz var mı?‘ sorusuna, “Seçimlere daha çok var. İlçe Başkanlığı görevimi layıkıyla yerine getirmeye çalışıyorum. Amacımız CHP’yi iktidara taşımaktır. Bu duruma örgüt karar verir. İlçe başkanlığı örgütü yakından tanımak demektir. Örgütü tanımayan kişi belediye başkanı olursa sorunlar yaşanıyor.” şeklinde yanıt verdi.

Editör: Haber Merkezi