İZGAZETE - 29 Ağustos’ta gerçekleştirilen CHP İzmir İl Gençlik Kolları Kongresi’nin yankıları sürüyor. Kongrede başkan seçilen ancak henüz mazbatasını alamayan Burak Kotan ve yarışı kaybeden Mert Anıl Akgül taraftarları arasında çıkan arbedede kongreyi takip eden gazeteciler darbedilmiş ve eşyaları zarar görmüştü.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan AKP İzmir Milletvekili Hamza Dağ ise CHP İzmir İl Örgütü’nden olayın örtbas edilmesi için İzmir medyasına baskı yapıldığı ve verilen reklamların kesileceği uyarısı geldiğini iddia etti.

Hamza Dağ’a cevap CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’den geldi. Yücel, ‘Biraz seviye, biraz edep yahu’ sözleriyle başladığı açıklamasında Dağ’ın İzmir basınını zan altında bıraktığını ve CHP’ye iftira attığını söyledi.

Yücel’in açıklamaları şöyle;

Biraz seviye, biraz edep yahu... İzmir basınını zan altında bırakan ve CHP’ye iftira içeren sözler ancak sizin zihniyetinizin bir ürünü olabilir. İzmirli basın kuruluşlarını olmayan tehditler karşısında sessiz kalmakla ve neredeyse kalemini satmakla suçlamak nasıl bir kafadır?

CHP’ye attığınız iftira, aslında sizin Türkiye’de gazetecilere yaşattığınızın ta kendisidir! Bu çirkin iftiraya verilecek ağır cevaplar var ama sizin aksinize bizler seviyeyi koruyacağız.

İzmir'in basın kuruluşları onurlu, ilkeli ve korkusuzdur. Bu türden bir tehditte, bırakın boyun eğmeyi, dünyayı yerinden oynatırlardı. Biz iftiralarınıza alışkınız ama İzmir basınından söyledikleriniz ve imalarınız için derhal özür dileyin. Yakışmadı.'' 

Editör: Haber Merkezi