Aliağa’nın İzmir’in en önemli ve sanayinin yoğunlaştığı bir bölgesi olduğunu söyleyen Oğuzhan, “Tarımın da olduğu bir bölge. Türkiye’nin gözbebeği olan ilçelerden bir tanesi ve sanayinin yoğun olması sebebiyle dışarıdan çok fazla göç alıyor. Yıllar önce yaptırdığım bir araştırmada en çok göç alan ilçeydi. Burada Azerbaycan’ın da yatırımları var. Bu yatırımlar nedeniyle Ailağa’da Hintli işçileri de bulabilirsiniz. Çinli işçileri de bulabilirsiniz. Küçük bir dünya örneği diyebiliriz” dedi.

Aliağa’nın sanayi kenti olmasının dezavantajlarının da olduğunu belirten Oğuzhan, “Ağır sanayi olması nedeniyle hava kirliliği sorunu yaşıyoruz. Bunun en aza indirilmesi için çalışmalar yapıyoruz ileriki dönemlerde. Bununla ilgili Büyükşehir’de hava ölçüm cihazları koydu, çalışmalar başlayacak diye biliyorum. En önemli sorunlarımızdan biri kirlilik. Ekonomik sıkıntılar da var, gelir adaletsizliği tüm Türkiye’de olduğu gibi Aliağa’da da var. Bazı kurumların merkezleri Aliağa’da değil. Biz isteriz ki Aliağa’nın ovası, suyu kirletiliyorsa merkezlerin Aliağa’da olmasını tercih ederiz. Katma değerinin de Aliağa’da olmasını tercih ederiz. İsteriz ki bu tür kurumların stratejik planlarıyla, belediyemizin stratejik planları uyumlansın. Aliağa için ortak çalışmalar yapılsın” ifadelerini kullandı.

‘EMANETİ GERİ ALACAĞIZ’

Tekrar başkanlığa talip olup göreve gelmesini değerlendiren Özlem Şan Oğuzhan, bir dönem Aliağa’yı AKP’nin aldığını hatırlatarak, bu duruma çok üzüldüğünü emaneti geri almak için hareket ettiklerini söyledi. Daha sonra CHP’ye geçen belediyenin MHP’ye geçmesini, üstelik bu durumun iki kere olmasının yine kendisini çok üzdüğünü belirten Oğuzhan, ‘Ben ne yapabilirim?’ deyip, partideki kırgınlıkları ortadan kaldırıp ‘barışalım’ dediğini söyledi. Oğuzhan, bir dahaki seçim dönemi için hazır olduklarını belirterek, “Yaşadıklarımızdan ders aldık. Kimseyi ötekileştirmeyeceğimizi aldık. Bütün partililerimiz bizim için çok önemli bunu anladık. Sadece pandemi başladı, tam istediğimiz şekilde çalışma yapamıyoruz” dedi.

CHP Aliağa İlçe Teşkilatının pandemi döneminde yaptıkları çalışmaları da anlatan Oğuzhan, “Dayanışma kampanyası başlattık. Tamamen kendi üyelerimizle ve kendi imkanlarımızla. O dönemde işsiz kalan, sıkıntı yaşayan ailelerin yanında olmak adına gücümüz yettiğince yanlarında olmak adına bir şeyler hazırladık. Kadın Kolları Başkanımız, Gençlik Kolları Başkanımız, ben üçümüz arabaya atladık, köy köy gittik. Devletin dağıtamadığı iki maskeyi biz Aliağa İlçe olarak dağıttık. Elbette her sorununu çözemedik vatandaşın ama dayanışma içerisinde olduğumuzu gördüler. Bize bakış açıları da değişti. Kalabalık ortamlara girecek bir etkinlik yapamadık tabii” şeklinde konuştu.

‘PARTİYE İLGİ ARTTI’

Yapacakları çalışmaları da anlatan Oğuzhan, üye kayıtlarının devam ettiğini ve partiye ilginin arttığını belirtti. Oğuzhan, yarın bir seçim yapılsa sandık görevlilerine kadar hazır olduklarını söyledi. CHP’li belediyelerin yönetiminin, CHP’nin iktidardaki yönetimde nasıl iyi olacağının küçük örnekleri olduğunu söyleyen Oğuzhan, “Ben İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e ayrıca gidip teşekkür edeceğim hem Aliağa’ya hem de İzmir’e yaptıkları için. İzmir’in başına gelmedik felaket kalmadı. Büyükşehir bu işin altından kalktı” dedi ve doğal afetlerin Aliağa’ya yansımalarını anlattı.

“Aliağa Belediyesi ilk MHP’ye geçtiğinde 104 arkadaşımız işten çıkarıldı, ikinci seçildiğinde ise 250’ye yakın işçi çıkarıldı” diyen Oğuzhan, “Bu durum Aliağa’nın sanayisini, ekonomisini doğrudan etkiledi bana göre. Büyükşehir bir kısmını işe aldı. Mağduriyet gidermeye çalıştı tabi mağduriyetin tamamının giderilmesi mümkün değil. Bir partisel yapılanma söz konusu oldu. Biz bunu Tansu Kaya döneminde de yaşamıştık. Şu anda da dışarıdan gelen memur sayısı oldukça fazla. Bizim isteğimiz Aliağa’ya bilen kişiler olsun” ifadelerini kullandı.

PAZARCIYLA BELEDİYE ARASINDA GERGİNLİK

Pazarcı esnafı ile Aliağa Belediyesi arasında gerginlik olduğunu belirten Oğuzhan, köylülerin Pazar alanının da kaldırılmak istendiğini dile getirdi. Oğuzhan, “Şu anda benim gözlemlediğim bir yatırım yok. Bir meslek hastalıkları hastanesi projesi vardı başkanın. Biz bunu canı gönülden isteriz. Uzunca bir süre bir şey yapılmadı bu konuda, bir ara çalışmalar hızlandı. Ancak şu anda herhangi bir inşaat görmüyorum ben orada. Bir an önce yapılmasını da istiyorum” dedi.

Aliağa’daki Çok Amaçlı Spor Salonu’nun depoya çevrildiğini, salonun ‘milli servet’ olduğunu söyleyen Başkan Oğuzhan, “Türk bayrağı da yere serilmiş. Bu bizim kutsalımız bunun hiçbir gerekçesi olamaz. ‘Güçleri yetiyorsa spor salonunu devretsinler’ gibi bir açıklamaları var. Hiç hoş bulmadım. Siyasete yakışan söylemler değil bunlar. Aliağa Belediyesi resmi devir işleminin olmadığını söylüyor ama tutanaklar var resmi devir işlemi yapılmış. Devralan kişi Hakan Mayla isimli birisi. Devir almadığınız bir yeri kullanabilir misiniz? Nasıl kullanıyorsunuz burayı o zaman? Aliağa’nın sembolik bir belediye binası vardı, yıkıldı. Oradan çıkan eşyalar burada depolanmış. Sizin değilse, depolayamazsınız. Bir projeyi yapmak değil önemli olan. İlçede böyle bir tesis var ve çürüyor. Devam ettirmek önemli. Duyumum burada çalışan kişiyi alıp ASEV’e (Aliağa Sanat Evi) vermişler ” diye konuştu.

Yeni dönem projeleriyle ilgili ise Oğuzhan, “Biz ziyaretlerimizi sürdürüyoruz. İnsanlara yanlarında olduğumuzu hatırlatıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi bu dönemde insanlar için bir umut. Biz de umudun vatandaşta daha da yeşermesi için çalışmalar yapıyoruz. Ben Aliağa’yı ve kendini Aliağalı hisseden herkesi çok seviyorum. Aliağa’yı yeniden CHP belediyeciliği ile kavuşturacağız. Beklesinler, bize inansınlar, bize güvensinler” dedi.

Editör: Haber Merkezi