CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı Özcan Durmaz, Aliağa’da küçük ve orta ölçekli işletmelerin bir darboğazdan geçtiğini, Aliağa esnafının bu sıkıntılı günlerinde yerel yönetim birimlerinin çözüm üretmek yerine daha çok zorluk çıkardığını ifade etti. Durmaz, kentin can damarı esnaflara yönelik yaptırımlar yüzünden pek çok işletmenin kepenk kapattığına dikkat çekerek “Aliağa sokaklarında gezdiğiniz zaman kapanmış, el değiştirmiş, kapısı mühürlenmiş pek çok dükkan görüyorsunuz. Bu, yerel yönetimin ayıbıdır. Kentimizde yerel esnafı rahatlatacak hiçbir adım atılmamakta, aksine abartılı denetimler ve yüksek cezalarla büyük bedel ödetilmektedir. Oysa çok basit dokunuşlarla, belediyeye maliyeti olmayacak girişimlerle esnafımıza nefes aldırmak mümkün.” diye konuştu.

“BU GİDİŞATI TERSİNE ÇEVİRECEĞİZ”

Kapanan işletmeler ve kesilen cezaların Aliağalı vatandaşlara yüksek fiyat etiketleri olarak geri döndüğünü söyleyen Özcan Durmaz “Ekonomik kriz içinde güçlükle ayakta durabilen esnafımız mecburen bu bedeli sattığı ürünlerin maliyetine eklemektedir. Bu da müşteri kaybına, Aliağalıların ilçe dışındaki alışveriş merkezlerine yönelmesine sebep olmaktadır. Dolayısıyla sadece esnaf değil, vatandaşıyla, kurumlarıyla bütün bir Aliağa zarara uğratılmaktadır. Biz bu gidişatı tersine çevireceğiz. Esnafımızı rahatlatacak projeler cebimizde, 1 Nisan sabahını beklemekteyiz.” dedi.

“TİCARİ HAYATI CANLANDIRMAK ÖNCELİĞİMİZDİR”

Esnafın da yerel yönetimde söz sahibi olacağının altını çizen CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı Özcan Durmaz “Halkımızın her kademesinde olduğu gibi, esnafımızla ilgili alacağımız kararlarda da yine Aliağalı esnaf kardeşlerimizin görüş ve önerilerine öncelik vereceğiz. Bu görüş ve öneriler doğrultusunda, ilçemizde ticaret hayatını canlandırmak için ivedilikle çalışmalarımızı başlatacağız. İlk olarak, Aliağa’mızla özdeşleşmiş olan Emek ve Barış Şenlikleri’ni yeniden hayata geçireceğiz. Şenlikleri ve tüm benzer organizasyonları şehir içine ve Cumhuriyet Meydanı’na taşıyacağız. Böylelikle, şenlik için sokağa çıkan halk çay içmek için kafeler sokağına, yemek için lokantaya, alışveriş için İstiklal Caddesi’nde gördüğü mağazaya girecek. Tüm etkinliklerimizin tanıtımını mümkün olduğunca geniş şekilde yaparak Aliağa dışından, İzmir’den günübirlik gelişleri özendireceğiz.” diyerek şöyle devam etti:

“ALİAĞA’NIN ZENGİNLİĞİNİ ÇOĞALTACAĞIZ”

“Projelerimiz arasında yer alan Midilli-Aliağa arasında düzenli deniz seferi için İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi’nin de bir çalışması olduğunu mutlulukla öğrendim. Bu projenin önünü açıp bir an önce hayata geçirmek için yerel yönetim olarak her türlü katkı ve desteği sağlayacağız. Böylece Aliağa ticareti canlanacak, diğer yandan kardeş şehirlik ilişkileri her yönden geliştirilmiş olacak. Midilliden gelenler kadın ve üretici pazarlarımız ile tüm esnafımıza dönük ciddi bir ticari hareket yaratacak.

Bunun yanı sıra, Aliağa limanlarımıza yanaşan yıllık ortalama 6 bin gemi personelini şehir hayatına katmamız, Aliağa cadde ve sokaklarına sokmamız gerekli. Kullanılmayan bu büyük potansiyeli mutlaka Aliağalı esnafımızın yararına ticaret hayatına kazandıracağız. Bu amaçla gemi mürettebatını belediyemizin araçlarıyla, yabancı dil bilen şoförlerimizle kent merkezine ücretsiz taşıyacağız. Aliağa zengin bir kent. Birlikte kazanacağız, Aliağa’nın bu zenginliğini birlikte çoğaltacağız. Belli bir kesimin değil, rantın değil halkın kazanması için var gücümüzle çalışacağız.”

Editör: Haber Merkezi