Son bir haftada Dikili, Ödemiş, Kınık, Foça, Aliağa ve Bergama ilçe merkezlerinde gerçekleştirdiği seçim çalışmalarının ardından rotasını kırsal bölgelere çeviren CHP İzmir İkinci Bölge Milletvekili Adayı Doktor İdris Yavuzyılmaz, Bergama'nın Zeytindağ, Örlemiş, Bozyerler, Kadıköy, Aziziye ve Ayazkent mahalleleriyle birlikte Kozak Yaylası’nda bulunan köyleri ziyaret etti. Yukarıbey, Çamavlu, Karaveliler, Güneşli köyleri ile Zeytindağ, Örlemiş, Bozyerler, Kadıköy, Aziziye ve Ayazkent mahallelerindeki buluşmalarda vatandaşların sorunlarını dinleyen Yavuzyılmaz, bir araya geldiği vatandaşlara 24 Haziran seçiminin önemi ile CHP’nin seçim bildirgesini de anlatarak, vatandaşlardan Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce‘ye ve CHP’ye destek istedi.

''HER BİR OY AYDINLIK GELECEĞE YAKILAN IŞIK''

Kıranlı Köyü’nden başlayıp sırasıyla Karaveliler, Güneşli ve Çamavlu köylerinde devam eden seçim çalışmasında vatandaşlarla bir araya gelen Yavuzyılmaz, tüm vatandaşlara 24 Haziran’da gerçekleşecek olan seçimlerde oy kullanma ve sandıklara sahip çıkma çağrısı yaptı.  Sandıktan CHP’nin zaferle çıkacağını ve ülkenin bütün problemlerini kurulacak halkın iktidarında çözeceklerini söyleyen Yavuzyılmaz, "Ülkenin rotasını yeniden aydınlık günlere çevirmesi için Türkiye'nin CHP iktidarına ihtiyacı var. CHP’li her bir nefer olarak bizler de ülkeye ve millete hizmet etmeye hazırız. Hep birlikte el ele verip ülkemizi, Cumhuriyet değerlerine yeniden döndüreceğiz. Biz; Bakırçay Havzamızın, İzmir’imizin, bölgemizin ve ülkemizin gelişmesi, kalkınması için bu yola çıktık.  Huzurun, barışın gelmesi, yoksulluğun bitmesi, esnafın, köylünün, sanayicinin, üretenin yüzünün gülmesi, ekonominin düzlüğe çıkması, medya üzerindeki baskıların kalkması için CHP’nin iktidar olması lazım. Sizlerin oylarınıza talibiz. CHP’ye verilecek her bir oy aydınlık geleceğe yakılan bir ışık olacaktır" ifadelerini kullandı.

“ÜRETEN BİR TOPLUMU GÜÇLÜ KILACAĞIZ”

Yavuzyılmaz, CHP’nin seçim beyannamemizde ülkeyi refaha kavuşturacak hamlelerin  detaylı bir şekilde yer aldığını söyleyerek, CHP iktidarının en önemli hamlesi üreten ekonomiyi kurmak olacağını vurguladı. Ülkenin istikrarı için tüketen bir toplum yerine, üreten bir toplumu güçlü kılacaklarını vurgulayan Yavuzyılmaz, “Tarımda, sanayide, üretimde Cumhuriyetin kurucu ayarlarına yeniden döneceğiz. Yerli üretimin önündeki tüm engelleri kaldıracağız. Tariş, Toprak Mahsulleri Ofisi,  Et ve Süt Kurumu gibi kurumları yeniden ayağa kaldıracağız, çiftçiyi güçlendireceğiz. Ülkemizi tarımda ithalatçı olmaktan çıkarıp, ihracatçı haline getireceğiz. Tarımsal üretimde kullanılan tohum, gübre ve tarım ilacı gibi girdilerin vergilerini düşürerek, maliyetleri aşağıya çekeceğiz. Yerel tohumlarımızı geliştirecek ve biyoçeşitlilik koruyacak gen bankaları, laboratuvarlar ve üretim istasyonları kuracağız. Zeytinlikleri koruyacağız. Zeytinyağı üretimi ve tüketimini yaygınlaştıracağız. Zeytinyağına litre başına 1,5 TL ve sofralık zeytine kilo başına 1 TL destekleme primi vereceğiz. Destekleme primlerini, enflasyon oranında her yıl artıracağız. Girdi maliyetlerini düşürerek, ithalat bağımlılığını sona erdireceğiz. Artan organik gıda talebini, gıda sektörümüz için istihdam ve büyüme fırsatına çevireceğiz. Yem sanayini tamamen yerli ürün ve ham madde işler hale getireceğiz. Mevsimlik tarım işçilerinin tamamının İŞ-KUR tarafından kayıt altına alınmasını ve sosyal güvenceye kavuşmasını sağlayacağız. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi çiftçimizi, köylümüzü yeniden ‘Milletin Efendisi’ yapacağız. Sanayicimizi, Avrupa ile dünya ile yarışır hale getireceğiz. Küçük esnafımızı destekleyeceğiz. Üzerindeki ağır yükleri ortadan kaldıracağız. Üretenin de, satanın da, tüketenin de mutlu olduğu bir düzeni güçlendireceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi