CHP PM Üyesi ve İkinci Bölge Adayı Avukat Sevda Erdan Kılıç, Eski ve Yeni Foça’da saha çalışmaları yaparak seçim bildirgesini anlattı. Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, İlçe Başkanı Baran Gezmiş Yıldırım ve ilçe yöneticileriyle birlikte çeşitli ziyaretler gerçekleştiren ve vatandaşlarla bir araya gelen Kılıç, en büyük sorunun üretim ve hakça bölüşüm olduğunu belirterek “25 Haziran sabahı balıkçıların da yüzü gülecek” dedi.
 

Foça Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ceyhan Çetin ile de bir araya gelen Kılıç, partisinin tarım ve hayvancılığa özel bir önem verdiğini ve bunu da seçim bildirgesine yansıttığını belirterek şunları söyledi:

“Üç tarafı denizlerle çevrili ve su ürünleri açısından büyük bir potansiyele sahip ülkemiz maalesef yanlış politikalar sonucu bu zenginlikten yeterince faydalanamamaktadır. Bu nedenle su ürünleri üretimi her yıl bir önceki yıla göre yüzde 10 azalmaktadır. Oysa planlı, çevreci ve sürdürülebilir politikalarla bunun önüne geçilebileceği gibi destek ve teşviklerle sektörü hak ettiği yerlere çıkabiliriz. CHP iktidarında sektöre yönelik her türlü teknik ve danışmanlık desteğini, kooperatifler aracılığıyla ve bölge üniversiteleri ile eşgüdüm halinde vereceğiz. Açık deniz balıkçılığını ve dondurulmuş ürünleri teşvik edeceğiz. Su ürünleri sektöründe sürdürülebilir avcılığı sağlayan, tatlı su balıkçılığını destekleyen tedbirler alacağız. Dondurulmuş gıda sektöründe atıl kapasitenin kullanılmasına dönük eşgüdümü artıracağız. Kış ve bahar aylarında üretilen ürünlerin işlenmesini sağlayacağız.”

Foça’da esnaf ziyaretleri de gerçekleştiren Kılıç, CHP İktidarında kurulacak Esnaf Bakanlığı’yla esnaf ve sanatkarların sorunlarının siyasette geniş yer bulmasının sağlanacağını ve yasal düzenlemelerle esnaf aleyhine olan farklılıkları ortadan kaldıracaklarını belirtti. Kılıç, Foça’daki çalışmalarını tamamladıktan sonra Çiğli Belediyesi tarafından Çiğli'deki sivil toplum kuruluşları temsilcilerine düzenlenen iftara katıldı.

Editör: Haber Merkezi