İkamet ettiği Narlıdere’de esnafla buluşan Milletvekili adayı Ednan Arslan’a Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat ve çok sayıda partili eşlik etti. 35 yıldır Narlıdere’de yaşadığını belirten Arslan, “Narlıdere’nin evladıyım. Parlamentoda da bir evladınızın, komşunuzun olmasını istemez misiniz?” diyerek destek istedi. Esnaf ziyaretlerinin ardından CHP Narlıdere seçim bürosunun açılışına katılan Arslan’a partililer yoğun ilgi gösterdi. Açılışta konuşan Arslan, Narlıderelilerin seçim bürosunun açılışına yoğun ilgi göstermesi ile ilgili olarak “Bu tablo bize gösteriyor ki; Narlıdere tek yumruk olmuş, 24 Haziran sabahında sandığı bekliyor, bu iktidara diz çöktürmeyi bekliyor” şeklinde konuştu.

“BU İKTİDARA SON VERECEĞİZ”

Arslan, “Hükumet sözcüsü gibi görev yapan bir partinin genel başkanı erken seçim istedi. Hükumet yetkililerinin ‘erken seçim istemek hainliktir’ sözlerine rağmen erken değil, baskın bir seçimle karşı karşıya kaldık. Sandığı önümüze getirdiler. Fakat hesaba katmadıkları bir şey vardı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin saygın örgütünü ve saygın genel başkanını hesaba katmadılar. O saygın genel başkan, gelişmiş demokrasilerde bile örneği olmayan hamleler yaparak bu iktidarın kimyasını bozdu. Önce hükumetin tüm hilelerine kalkan olmak üzere 15 milletvekilimizi İyi Parti’ye göndererek, İyi Parti’nin seçimlere katılmasının önündeki en büyük engeli kaldırdı. Sonrasında sıfır baraj ittifakıyla yıllardır milletvekili çıkaramayan, verdiği oyların karşılığı olmayan vatandaşlarımızın temsilcilerinin meclise girmesinin önünü açtı. Ardından kurultaylarda kendisine rakip olmuş, zaman zaman ağır eleştirilerde bulunmuş, partimizin öz evladı bir ağabeyimizi, Muharrem İnce’ye ‘yolun açık olsun’ diyerek Cumhurbaşkanı adayı yapmıştır. Genel başkanımız bunları yaptıktan sonra bizim yapmamız gereken şey çok çalışarak, sandıklara gidip oy kullanarak bu iktidara son vermemizdir” dedi.

“AKP’YE OY VERMİŞ SEÇMEN DE İNCE DİYOR”

Seçim çalışmalarında daha önce Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy vermemiş vatandaşların kendisine ‘tamam’ dediğini ifade eden Arslan, “Ben buradan daha önce AKP’ye oy vermiş emeklilerimize sesleniyorum. Kasaba gittiğinizde eti CHP’lilerden daha mı ucuza alıyorsunuz? Çiftçiye sesleniyorum. Benzin istasyonuna gittiğinizde mazotu CHP’lilerden daha mı ucuza alıyorsunuz? Bu ekonomik kriz sizleri hiç zorda bırakmıyor mu? Akşam eve girerken ne yiyeceğinizi düşünmüyor musunuz? Çocuğunuzu okula gönderirken, cebine harçlık koyarken ekonomik sıkıntının ne kadar derin olduğunu görmüyor musunuz?” diyerek, daha önce AKP’ye oy vermiş seçmenin “Bıçak kemikte, bizde tamam diyoruz. Bizde Muharrem İnce diyoruz” şeklinde kendisine ifadelerde bulunduklarını belirtti.

“CUMHURİYETE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Narlıdere’nin kendisi için özel bir yer olduğunu ifade eden Arslan, “Annem, babam ve iki kardeşimle Narlıdere’ye 1983 yılında bir kamyon kasasında göç ederek geldik. O günden beri Narlıdere’de yaşıyorum. İlkokulu Narlıdere İlkokulu’nda, ortaokul ve liseyi Mehmet Seyfi Eraltay Lisesi’nde okudum. Burada birçok tanıdık yüz görüyorum. Kiminiz ile sokakta top oynadım. Kiminizle aynı sırada oturduk. Kiminizle okul teneffüsünde simidimizi paylaştık. Kiminizle Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarı için direklere bayrak astık. Siyasete burada başladım. Bugün karşınızda sizlerin temsilcisi olmak için, milletvekili adayı olarak buradayım. Bugün sizlerin karşınızda milletvekili adayıysam, memur bir babanın oğlu Kemal Kılıçdaroğlu partimizin genel başkanıysa, çiftçi bir babanın oğlu Muharrem İnce Cumhurbaşkanı adayıysa bunu en başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyete borçluyuz. Bu yüzden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerine ve Cumhuriyete sonsuza dek sahip çıkacağız. Süreç çok kısa, ama Narlıdere ve İzmir’in kafası net. Muharrem İnce’nin adaylığı, partimizin öz evladının sahalara çıkması bizi çok rahatlattı. Bizler Muharrem İnce’yi Cumhurbaşkanı, partimizi iktidar yapmak istiyoruz. Muharrem İnce bir şey diyor: Bir çivi bir nalı, bir nal bir atı, bir at bir yiğidi, bir yiğit memleketi kurtarır. Bu yüzden o yiğidi Cumhurbaşkanı yapmak hepimizin boynunun borcudur. “ şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi