TUGAY CAN / İZ GAZETE - 2054 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Çeşme ve Urla’da gerçekleşen acele kamulaştırmaların ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından açıklanan “Çeşme Projesi” ne ilişkin bakanlık tarafından 9 Mart tarihinde İzmir Ticaret Odası’nda gerçekleştirilecek olan bilgilendirme toplantısına Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran’a davette bulunulmadı.

Oran ise duruma tepkisini dile getirdi. Oran, bilgilendirme toplantısına siyasilerin çağrılmadığı gerekçesini seçilmiş bir belediye başkanı olarak anlayamadığını ifade etti.

‘KAYITSIZ KALMAYACAĞIM’

Çeşme’nin geleceğini ilgilendiren önemli bir konuda kendisinin davet edilmeyişini anlamanın zor olduğunu söyleyen Ekrem Oran, yaptığı yazılı açıklamada “Büyük Çeşme Ailesi’nin tüm fertlerini kucaklamak, Çeşme’nin geleceğini korumak ve geliştirmek için bana emanet ettiği bu onurlu görevi bugüne kadar olduğu gibi siyaset üstü bir anlayışla sürdüreceğimi bir kez daha beyan ederim. Daha önce defalarca ifade ettiğim gibi; Çeşme’nin yararına olacak her türlü çalışmanın sonuna kadar arkasında olacağım gibi Çeşmelilere rağmen, Çeşme’nin aleyhine yaşanacak hiçbir gelişmeye kayıtsız kalmayacağımı kamuoyuna saygıyla bildiririm” ifadelerini kullandı.

ÇEŞME’DEN TEK DERNEK!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan, İzmir Ticaret Odası’nda yapılacak olan bilgilendirme toplantısında ise Çeşme ilçesinden tek derneğin yer alması dikkat çekti. Çeşme’de faaliyetlerini sürdüren Alaçatı Turizm Derneği, İzmir Ticaret Odası’nda düzenlenecek olan bilgilendirme toplantısında yer alacak.

NE OLMUŞTU?

13 Eylül 2019 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan 1534 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Çeşme bölgesi “Turizm Geliştirme Bölgesi” ilan edilmiş, 25 Ocak 2020’de Resmi Gazete’de yayınlanan 2054 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile de aynı bölgede araziler acele kamulaştırılmıştı. 12 Şubat’ta Resmi Gazete’de yayınlanan 2102 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile de Urla’nın Zeytineli bölgesindeki arazilerin bir kısmında uygulanan acele kamulaştırma işlemi iptal edilmişti. Süreç içerisinde; arazileri kamulaştırılan vatandaşların yanı sıra aralarında TMMOB, İzmir Barosu'nun da bulunduğu sekiz ayrı kurum; acele kamulaştırmaların iptali yönünde Danıştay’a dava açmıştı.

Editör: Haber Merkezi