TUGAY CAN / İZ GAZETE - Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılacağı açıklanan ve bilgilendirme toplantısına Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran’ın davet edilmediği Çeşme Projesi’ne dair yeni bir gelişme yaşandı.

Çeşme Kent Konseyi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından İzmir Ticaret Odası’nda gerçekleşecek olan bilgilendirme toplantısı ile aynı saatte Çeşme Çakabey Kültür Merkezi’nde geniş katılımlı bir toplantı düzenleme kararı aldı.

AÇILIŞ KONUŞMASINI ORAN YAPACAK

Çeşme Kent Konseyi tarafından organize edilecek olan alternatif bilgilendirme toplantısının açılış konuşmasını Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran’ın yapacağı öğrenildi.

URLA VE ÇEŞME KENT KONSEYİ’NDEN ORTAK AÇIKLAMA

Öte yandan İzmir Ticaret Odası’nda gerçekleşecek olan bilgilendirme toplantısına Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran’ın davet edilmemesine ilişkin Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal ve Urla Kent Konseyi Başkanı Hadi Başman ortak yazılı açıklamada bulundu. Açıklamada bölgenin geleceğine bölge halkının karar vermesi gerektiğine dikkat çekilerek “Kamuoyu ve projeden etkilenecek taraflar olarak Çeşme, Urla Belediye ve Kent Konseyleri ile bölgesel STK’ların bilgilendirilmesi ve sürece dahil edilmesi, spekülasyona açık bir yaklaşımları engelleyecektir” denildi.

‘BÖLGE HALKINI TEMSİL EDEN UNSURLARIN SÜRECE DAHİL EDİLMESİNİ BEKLİYORUZ’

Açıklamada, “Toplantıya davet edilen sivil toplum örgütleri ve kamu kurumları arasında, bu projenin sonuçlarından en çok etkilenecek olan Çeşme Urla yarımada bölgesini temsilen Çeşme, Urla Belediye ve Kent Konseyleri İle bölgesel STK ‘ların bulunmuyor olması planlama sürecinin bölge halkının dahil edilmediği ve edilmeyeceği kaygısını yaratmaktadır. Halkın katılımının sağlanması maksadıyla bölge halkının temsil eden tüm unsurların süreçlere davet edilmesini beklediğimizi kamuoyuna saygı ile duyururuz” ifadelerine yer verildi.

Editör: Haber Merkezi