TUGAY CAN / İZ GAZETE - İzmir’de büyük çoğunluğu AKP’den olmak üzere çeşitli siyasi partilerden 500 kişi Cumhuriyet Halk Partisi’ne geçti Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye olan 500 kişi için temsili rozeti Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel taktı.Törende konuşan CHP izmir İl Başkanı Deniz Yücel, beka tartışmaları hakkında da konuştu. Yücel, “Türkiye’de var olan beka meselesi AKP’nin kendisinin beka meselesidir.” dedi. 

‘YÜREĞİNDE CUMHURİYET SEVGİSİ OLAN ARKADAŞLARIMIZ BİİZM KARDEŞİMİZDİR’
Cumhuriyet Halk Partisi’ne katılanlara teşekkür eden Yücel “Siyaset bir hizmet yarışıdır. Biz önce ülkemize sonra kentimize sonra da siyasi partimize hizmet etmek zorundayız. Geçmişte hangi parti inançtan olursa olsun yüreğinde cumhuriyet, demokrasi olan tüm arkadaşlarımız bizim kardeşimizdir.” dedi.

‘BİZİM VATAN SEVGİMİZ HERKESTEN FARKLI’

Yücel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz bir ittifak yaptık. 24 Haziran seçimlerinden sonra siyaset daha da kutuplaştı. Bizim gibi demokrasi vatan sevgisi olan İyi Parti ile seçimlere gidiyoruz. CHP 28 ilçede birbirinden değerli cumhuriyet mücadelesine adanmış isimlerle seçime gidiyoruz. İki ilçe de de yine kendilerini Cumhuriyet mücadelesine adamış İyi Partili isimleri destekliyoruz.”  

‘TÜRKİYE’NİN DEĞİL AKP’NİN BEKA SORUNU VAR’

Cumhuriyet Halk Partisi’nin mücadelesine destek koydukları için Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye olan arkadaşlara teşekkürlerini ileten Yücel,  “Bizim vatan sevgimiz herkesten farklı. Seçimlere kısa bir süre kala sizlerin partimize bu gücü vermesi çok çok önemli ve çok çok değerli. Bu seçim bir yerel seçim ama ülkemizin cumhuriyetimizin geleceğini yönlendireceğimiz bir seçim. Halkı kutuplaştıran ayrıştıran, farklılıklarından dolayı öteki siyasi anlayışına karşı mücadelemize omuz vermeniz bizim için çok değerli. Seçimlere süre azaldıkça iktidar partisinin söylemleri sertleşiyor.” şeklinde konuştu.
Türkiye’de bir beka sorunu olmadığını söyleyen Yücel, “Türkiye’de var olan beka meselesi AKP’nin kendisinin beka meselesidir.” dedi. 
Yücel sözlerini şöyle tamamladı:
 “Cumhuriyet Halk Partisi olarak İzmir’i çok iyi yöneten bir yerel yönetimimiz vardı. Bunu önümüzdeki dönemde Tunç başkanımız ve ilçe belediyelerinde daha da ileriye götüreceğiz. İzmir’de kendimizle yarışıyoruz. Daha katılımcı daha demokratik, daha halka dokunarak taçlandırmaya devam edeceğiz. Mücadelemize güç veren arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Editör: Haber Merkezi