Cengiz Aldemir/İZ GAZETE- Katıldığı bir televizyon programında gündeme dair değerlendirmelerde bulunan İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, İsrail’in Filistin’e saldırısıyla ilgili, Ortadoğu’da barış sürecinin hayata geçirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Türkiye dahil İslam ülkelerinin hamasi söylemlerle çatışmaları körüklediklerini ve çıkar elde etmeye çalıştıklarını vurguladı.

ERDOĞAN’IN İSRAİL POLİTİKASI ÇİFTE STANDART

Türkiye’nin Suriye’de, Afrin’de son dönemlerde işgal, çatışma ve savaş politikaları geliştirdiği eleştirisinde bulunan Kemalbay, “Bu politikalar karşısında yeterince itiraz etmediğimizi görüyoruz. Buna da itiraz etmeliyiz, Filistin’e karşı yürütülen İsrail’in işgalci politikalarına da itiraz etmeliyiz. Çifte standart olduğu zaman orada egemenlerin çıkarları doğrultusunda pazarlıklar da söz konusu oluyor. Erdoğan’ın politikaları çifte standart ve çıkarlara dayalı bir politikadır ve bunu iç politikada kendi tabanını konsolide etmeye yöneliktir. Kudüs’ün başkent yapılmasından tutun… İsrail’in işgalci politikalarına ses çıkartmayarak aksine ekonomik ve ticari ilişkilerinin sürdürdüğünü görüyoruz. Aynı şekilde Kürt halkına karşı, Suriye, Irak, Doğu Akdeniz’de yürüttüğü politikalar da bunun bir parçasıdır” dedi.

SALDIRI İKTİDARIN BİLGİSİNDE YAPILMIŞTIR

HDP Genel Merkezine yapılan saldırılar konusunda tepkisini dile getiren Kemalbay, Partilerine yönelik saldırı politikalarının uzun süredir devam ettiğini anımsattı. HDP’nin 2014 yılından bu yana kriminalize edildiğini, iktidarın partilerini ortadan kaldırmaya dönük pek çok hamleleri olduğunu ifade eden Kemalbay, “Tek adam rejimini inşa etmeye çalışan bir iktidar var. Bu iktidar birçok yolsuzluğa, hukuksuzluğa, cinayetlere bulaşmıştır. Roboski katliamından tutalım da, Cizre bodrumlarında insanların yakılmasına kadar Türkiye’de ağır insanlık suçları işlendi. Uluslararası mahkemelerde konu edilebilecek suçlar işlendi. Yolsuzlukla ilgili ört bas edilen birçok meseleler de var. Kürt sorununun çözümüne yönelik barış sürecinin istenmemesi gibi birçok kötülüğü kendi iktidarını sürdürme çabası olarak gözlemledik. Bütün bu saldırılara karşı da HDP halkın sahip çıkması sonucu gücünü koruyor ve artırmaya devam ediyor. İktidar ne zaman sıkışsa, oyları düşse HDP’ye saldırıyor. Bu saldırı da iktidarın bilgisi dahilinde yapıldığını düşünüyoruz” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

CERAHATİ SAÇILAN İKTİDAR GÜNDEM ARAYIŞINDA

AKP iktidarında devlet-bürokrat- mafya ilişkilerini, “İçerde bir cerahat akıyor” şeklinde ifade eden Kemalbay, çeteleşmiş devlet yapısının her gün ortaya saçıldığını söyledi. Kirli ilişkiler yumağı içinde Erdoğan’ın, Süleyman Soylu ve pek çok siyasinin adının geçtiğini vurguladı. Kirli ilişkileri ortaya dökülen iktidarın gündem değiştirmek için HDP’yi hedef aldığını söyleyen Kemalbay, “Biz diyoruz ki; kendi pisliklerinizi, cerahatinizi bu şekilde gizleyemezsiniz. Bunlar olurken insanlar açlık ve sefaletle baş etmeye çalışıyorlar. İktidara karşı çok büyük tepkiler var. Bütün bunlar gündemde olmasın diye yeni gündem arayışları var. Biz halkın sorunlarını gündeme getirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’DE HUKUK ÖLDÜRÜLDÜ

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarının Susurluk skandalından daha da büyük görüldüğünü söyleyen Kemalbay, ilişkilerin odağında olan Süleyman Soylu’ya karşı hiçbir savcının soruşturma açmadığını ve Türkiye’de hukukun öldürüldüğü, ortadan kaldırıldığı eleştirisinde bulundu. İktidarın ve ortağının “Terör var” söylemleriyle perdeledikleri kirli uyuşturucu ve mafya ilişkilerini anımsatan Kemalbay, Türkiye’nin temizlenme, yüzleşme, demokratikleşme süreci yaşaması gerektiğini vurgulayarak, bunu yapacak en büyük gücün halkların örgütlü mücadelesi olduğunu söyledi.

Editör: Haber Merkezi