SERAP ATKAN / İZ GAZETE – HALKLARIN Demokratik Partisi İzmir Milletvekili Murat Çepni, HDP’li Siirt, Kurtalan ve Baykan belediyelerine kayyun atanmasını ve HDP’li dört belediye başkanının gözaltına alınmasına tepki gösterdi. İz Gazete’ye konuşan Çepni, halkın iradesine darbe vurulduğunu söyledi.
 

AKP iktidarının HDP üzerinden toplumda psikolojik harekât başlatarak kendi bekasını inşa ettiğini söyleyen Çepni, “Geçtiğimiz haftalar iktidar toplumda psikolojik harekât başlattı. HDP üzerinden iktidar kendi bekasını inşa etme politikasını derinleştirmeye çalıştı. HDP üzerinden kara propaganda kampanyaları yürütüldü. Yürütülen kara propagandanın bugün sonucunu hep birlikte görmüş olduk. Halkının siyasi iradesine, saldırı düzenleniyor. Ne zaman sıkışsalar ve toplumsal tepki açığa çıksa, HDP’yi düşmanlaştırıp üzerinden kendi siyasetini hâkim kılmaya çalışıyorlar” dedi.

‘SAHİP ÇIKMAK GEREKİYOR!’

Murat Çepni, ayrıca HDP belediyelerine yapılan kayyumların tüm Türkiye halklarının ve demokrasi güçlerinin tepki vermesi gerektiğini vurguladı. Çepni, “HDP belediyelerine yönelik gasp ve kayyum darbesine tüm Türkiye halklarının ve demokrasi güçlerinin tepki göstermesi gerekir. Partimize dönük bu törörize etme kampanyalarında, batıda da olabilecek kayyum darbesine karşı sessiz kalmayı örgütlemeye çalışıyorlar. Demokrasi her yerde, insan hakları her yerde, seçme ve seçilme hakları her yerde, seçmen iradesi her yerde diyerek, HDP belediyelerini savunmak ve sahip çıkmak gerekiyor” diye konuştu.

 

‘KAYYUMLARLA YETİNMİYORLAR’

Bir yandan kayyum gerçekleştirildiğini,diğer yandan ise belediyelerin çıkartılan kararnamelerle işlevselleştirilmeye çalışıldığını aktaranHDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, demokrasi isteyen herkesin halk iradesine sahip çıkması gerektiğini belirtti. Çepni “İktidar sadece kayyumla yetinmiyor aynı zamanda bütün belediyeleri Saray’a bağlıyor. Demokrasi mücadelesi ve halk iradesi denildiğinde, ortak bir demokrasi inşa etmek için birlik ve dayanışma gerekmektedir. Kayyumlar atandı. Darbe görüntüsü açığa çıktı. Belediye binalarımız sabaha karşı basıldı. Bitlis’te kent hoparlöründen İstiklal Marşı okundu. Sanki bir fetih yapılmış gibi orada marş okudular. Kayyuma karşı arkadaşlarımız açıklama yapmak istedi. Hepsi engellenmeye çalışıldı. Halkımızın verdikleri oylara sahip çıkma iradesini engellediler. Halk iradesini hiçe sayma böyle bir darbe vurmak faşizmdir. HDP’ ye dönük Kürt halkına dönük bir darbe olduğu kadar aynı zamanda eşitlik, demokrasi, özgürlük isteyen herkesin iradesine dönük bir saldırı olduğunu bilmek ve buna karşı mücadele etmek herkesin görevidir” ifadelerini kullandı.

 





 

Editör: Haber Merkezi