Cengiz Aldemir/ANKARA- Meclis Genel Kurulu'nda  Rusya-Ukrayna çatışması üzerine söz alan HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, Rusya-Ukrayna çatışmasında ABD, NATO ve Rusya'yı ikiyüzlü politikalar üretmekle eleştirerek "Emperyalistler bir kez daha sistem krizlerine savaşla çare bulma hesabındalar, bedelini ise tüm emekçi halklar ödeyecekler. Ukrayna savaşı işgalci emperyalistlerin paylaşım savaşıdır" dedi.

ABD, NATO VE RUSYA İKİYÜZLÜLER

80 yılı aşkın bir süre 16 ulus ve sayısız ulusal topluluğun, Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği çatısı altında ulusal hak eşitliği ve gönüllülük temelinde bir arada yaşadıklarını anımsatan HDP'li Çepni, Donetsk ve Lugansk halklarının selfdeterminasyon taleplerinin meşru, haklı ve yerinde olduğunu savunarak, şöyle konuştu:

"ABD, NATO ve Rusya tüm ikiyüzlülükleriyle sahnedeler. Suriye'de başka, Kürtler söz konusu olunca başka, Ukrayna'da başka. NATO, ABD dünyaya savaş ihracını, Rusya işgal ve genişleme siyasetini, Türkiye de gerilimleri fırsata çevirme siyasetini terk etmelidir. Ulusların kendi kaderini tayin hakkı dün olduğu gibi bugün de geçerlidir. Donetsk ve Lugansk halklarının talepleri son derece meşrudur. Yaşasın dünya işçi sınıfı ve ezilen halklarının enternasyonalist birliği."

Editör: Haber Merkezi