Cengiz Aldemir/ ANKARA - Meclis genel kurulu'nda konuşan HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, asgari ücretin 2.825 TL; 4 kişilik ailenin açlık sınırı 3.472 TL, 4 kişilik ailenin yoksulluk sınırının 11.863 TL. olduğu Türkiye'de nüfusun yüzde 1'inin ise ülke servetinin yarısına sahip olduğunu belirtti.

Emekçilerin ve işçi sınıfının açlık ve yoksulluk altında ezilirken, ortada bir sadet zinciri, rant düzeni olduğunu belirten Çepni, "Son on yılda yapılan vergi ve borç indirimleri düşünüldüğünde, araştırıldığında Kolin 36 kez, Kalyon 19 kez, Limak 19 kez, Makyol 24 kez, Cengiz 30 kez bu indirimlerden faydalanmış.

Tabii, dünyada "hırsızlık" denildiğinde "yolsuzluk" denildiğinde çok sayıda benzer örneklerle karşı karşıya kalabiliyoruz yani "Hırsızlıkta, para kaçırmada, yolsuzlukta, rüşvette Türkiye dünya ölçeğinde 1'incidir." diyemeyiz fakat şu konuda 1'inci: Dünya tarihinde hırsızlık açısından bu kadar pişkince bir sistemin kurulduğu başka bir ülke yok" eleştirilerisinde bulundu.

SOYLU'NUN FETÖ'CÜ SÖZLERİ

AKP rejiminde hırsızlığın çok özel bir ustalıkla ortaya konulduğunu vurgulayan Çepni, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun daha önce söylediği sözleri anımsatarak, "Şimdi size bir paragraf okuyacağım arkadaşlar. Bir tarafta Sayın Bahçeli Fethullah Gülen hakkında, diğer taraftan İsa Gök yine Fethullah Gülen ve onunla birlikte hizmette bulunan insanlar hakkında çok önemli ve ipe sapa gelmez ama bir merkezden yönetildiği apaçık olan açıklamalarda bulunuyor," Türkiye'yi yönetenleri de uyarıyorum, bu aynen 28 Şubat gibi, bu aynen 12 Eylül öncesi gibi büyük bir senaryodur. Derin devlet bütün her şeyiyle harekete geçmiştir. Bütün dünyanın üzerinde ittifak ettiği, dünyanın her noktasında okullarıyla, eğitime yapmış olduğu seferberliğiyle ve dünyanın her noktasında hem diyaloğa hem dinler arası bir şekilde uzlaşmayı sağlayabilecek, kavgayı, gürültüyü, düşmanlığı, nefreti ortadan kaldırabilecek bir anlayışı ortaya koymaya çalışan mümtaz bir şahsiyete ciddi bir şekilde saldırı vardır. Bu saldırının sebebi Sayın Fethullah Gülen değildir, bu saldırının sebebi Türkiye'de mazlum insanlar aslında ilk defa iktidara gelmektedirler. Cemaat dövülerek ve cemaat üzerinden başka bir algı oluşturularak Türkiye'de 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak seçimlerde iktidarın rengini ve Türkiye'nin değişim yönünü de bir şekilde etkilemeye çalışmaktadırlar; işin şekli budur. Bu adamların çıkıp "Bugün Fethullah Gülen niye Amerika'da, bu Türkiye'nin ayıbıdır." diye sormaları gerekir. Bilin bakalım bunu kim söylüyor? Var mı fikir söylemek isteyen? Evet, bunu, bu kürsüden "Oh! Oh!" nidalarıyla şov yapan Süleyman Soylu söylüyor" diye konuştu.

SOYLU KOLTUK İÇİN HDP'YE SALDIRIYOR

Suç örgütü lideri Sedat Peker iddialarının ortaya döküldüğü süreçte her taraftan rant, uyuşturucu, para trafiği, her türlü rezilliğin ve kepazeliğin ortaya serildiği koşullarda  Bakan Soylu ve bütün yetkililerin sustuğunu,

bakanlar kendi pozisyonlarını korumak için ezilenlere, HDP'ye saldırmayı temel bir politika olarak belirlediklerini söyleyen Çepni, "Şimdi, Süleyman Soylu kendi koltuğunu korumak ve savaş hukukunu işletmek için bu ülkede itiraz eden herkese; Kürt halkına, sosyalistlere, devrimcilere, kadınlara her gün tehditler savuruyor ve her gün işkence yapıyor. Bunu yapan kişi aynı zamanda, bütün bu pislikleri de büyük bir vatanseverlik edebiyatı altında yapıyor. Demek ki neymiş? O efelenmelerinin hepsinin altında yatan temel şey bu rant ve soygun düzeninin korunmasıymış. Demek ki neymiş? O "Oh! Oh!" çekmelerinin sebebi hırsızlıkların gizlenmesiymiş. Şimdi, Soylu bir vekilin 10 bin dolar maaş aldığını söylüyor fakat bunun kim olduğunu hâlâ söylemiş değil."

Editör: Haber Merkezi