CENGİZ ALDEMİR/ANKARA- Manisa Soma'da 301 işçinin yaşamını yitirdiği 'Soma Katliamı' davasında karar açıklandı. 7 yıl önce Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden katliamıyla ilgili Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi, 4 sanık için kararını verdi.

“Bilinçli taksirle öldürme ve yaralamaya neden olma” suçlamasıyla yargılanan Soma Kömür İşletmeleri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan 20 yıl, mühendisler Efkan Kurt ile Adem Osmanoğlu 12 yıl 6 ay hapis cezaları verilirken, Yönetim Kurulu üyesi Haluk Evinç beraat etti. Duruşma sonrası açıklama yapan aileler 7 yıldır bekledikleri adaletin gelmediğini belirterek karara tepki gösterdi.

Karara tepki gösteren isimlerden biri de HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni oldu.

Konuyla ilgili Meclis Genel Kurulu'nda bir dakikalık konuşma süresinde mahkeme kararını ve iktidarı sert bir dille eleştiren Çepni, Erdoğan'ın  Biden ile görüşmesi sonrası kullandığı 'Hamdolsun' ifadesini vurgulayarak, şöyle konuştu: "Soma katliamı davası bugün verilen göstermelik bile olmayan cezalarla sonuçlandı. İki mühendise on iki buçuk yıl, maden sahibine ise yirmi yıl ceza verildi, altı ay yatıp çıkacak. Evet, devletin, sarayın bekası bir kez daha kurtarıldı, vatan hainlerine karşı bir savaş daha kazanıldı. 

Hamdolsun işçiler öldü ama düzen ayakta, hamdolsun işçiler öldü ama imanımız yerinde, hamdolsun işçiler öldü ama milliyetçiliğimiz yerinde. 

HESABI MUTLAKA SORULACAK

301 işçi kasıtlı ve bilinçli olarak katledildi, düzenin, sarayın sahipleri kendinizi kutlayabilirsiniz. Bu zafer sizin ama unutmayın ki bu hesap mahkeme salonlarında kapanmaz, mahşere kalmaz; hesabını mutlaka soracağız. Soma'nın hesabı mutlaka sorulacak."

Editör: Haber Merkezi