Cengiz Aldemir/ANKARA - İzmir'de takı satarak geçimini sağlayan Aslı Özkısırlar, akciğer rahatsızlığı nedeniyle tedavi görmek için 25 gün boyunca hastanelerde yatak bulamamıştı. Özkısırlar, Twitter'dan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya isyan etmişti.

Günlerce tedavi için yatak arayan Özkısırlar 2 Nisan günü hayatını kaybetmişti.

Özkısırlar’a hastanede yatak bulunmazken, Lonrda’da doktorların hastaneye yatmasına gerek olmadığı teşhisine rağmen, özel uçak tutup gelebilecek kadar zengin ve AKP’nin yan örgütü olan Avrupa Türk Demokratlar Birliği Başkanı Erdal Geçimova’yı Londra’dan özel uçakla getirtilmesi basına yansımış ve tepkilere neden olmuştu.

SORUMLUSU SARAYDIR

Konuyla ilgili meclis genel kurulunda konuşan HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, bir dakikalık konuşma süresi hakkını Aslı Özkısırlar’a ayırdı. Özkısırlar’ın ölümünün sorumlusunun hastalık değil, saray olduğunu söyleyen Çepni, tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “İzmir'de takıcılık yapan emekçi bir kadındı, Kürşatgillerden değildi, yıllardır romatizmal bir hastalıkla uğraşıyordu. Yirmi beş gündür hastaneye yatış için sıra beklerken 2 Nisan da hayatını kaybetti. Kısa süre önce "Neredeyse on günden fazladır hastaneye yatış için bekliyorum, yatak yok ama siz yapın kongrenizi, benim çektiğim ağrının, eziyetin ne önemi var sonuçta." diye yazmıştı ve Aslı, göz göre göre aramızdan ayrıldı. Aslı'nın ölümünün sorumlusu hastalık değildir; sorumlusu, pandemiyi sermaye için fırsata çeviren saray rejimidir; sorumlusu, sağlığı ticarileştiren kapitalist sisteminizdir. Anısı önünde saygıyla eğiliyoruz.”

Editör: Haber Merkezi