Özel Öğretim Kurumlarında çalışan öğretmenlerin özlük hakları 4857 sayılı İş Kanuna ve 5580 Sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanuna göre düzenleniyor. Yasal düzenlemelere karşı bu kurumların sahipleri eğitim- öğretim sürecinin dışında kalan sürelerde öğretmenlerin sözleşmelerinde yer almamasına rağmen hafta sonları dahil öğretmenleri haftalık 45 saat çalıştırmak istemekte ve eğitim-öğretim faaliyeti dışında kalan kayıt kabul, broşür dağıtımı, veli bilgilendirme toplantılarına maruz bırakılmalarıyla ilgili HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, bir soru önergesi verdi. 

Çepni'nin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde yer alan sorular:

Bakanlığınız Özel Öğretim Kurumlarında yaşanan bu sorunlardan haberdar mıdır? Haberdar ise bu sorunların çözümüne ilişkin herhangi bir adım atılmış mıdır?

Özel Öğretim Kurumlarında görev yapan öğretmenler için özlük haklarına yönelik bir düzenleme yapılacak mıdır?

Kurum denetimleri hangi sıklıkla yapılmakta ve kurum denetimlerinde bu sorunlara yönelik bir çalışma bulunmakta mıdır?

Özel Öğretim Kurumlarında çalışan personelin sendikalaşmasının önündeki engellerin kaldırılmasına yönelik herhangi bir adımınız olmuş mudur?

Mobbing ve iş güvencesizliğine maruz bırakılan özel öğretim kurumları öğretmenlerinin korunmasına yönelik bakanlığınızca yapılan bir çalışma var mıdır?

Yaz ve Şubat tatili konusunda iyileştirici bir çalışma yapılacak mıdır?

Ülkemizde kaç Özel Öğretim Kurumu bulunmaktadır? Bu kurumlarda kaç görevli öğretmen ve idareciler bulunmaktadır?

5880 sayılı kanunun ilgili yönetmelik ve yönergelerinin düzeltilmesi, değiştirilmesi veya iyileştirilmesi için bakanlığınızca yapılan bir çalışma var mıdır?

Editör: Haber Merkezi