İZ GAZETE - HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, yazılı bir açıklama yaparak Karabağlar Belediyesi’ne bağlı Spor AŞ.’ye bağlı işyerlerinde ve Uğur Mumcu Tesislerinde çalışan DİSK’e bağlı Devrimci Turizm İşçileri Sendikası üyesi işçilere destek verdi.

Çepni yaptığı açıklamada AKP hükümetinin iktidarı boyunca yapılan yanlış ekonomi politikalarına dikkat çekerek Türkiye'nin dışa bağımlı hale getirildiğini savundu.  

İŞÇİLERE YAKLAŞIMI ELEŞTİRDİ

Şubat ayı verilerin ele alan Çepni, "Dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 2.028,84 TL, yoksulluk sınırı 6.609 TL’dir. Yaşanan ekonomik krizden en fazla ücretli çalışanlar, emekçiler etkilenmektedir. En temel insani yaşam koşullarının bile sağlayamayan emekçilerin, bu koşullarda, ücret ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi, iş güvenliklerinin sağlanması için grev ve direniş yoluna başvurması kadar doğal bir şey olamaz. Daha önce İZBAN grevinde olduğu gibi, seçim sürecinde olmamızdan dolayı, emekçilerin bu grev ve direnişlerinin “art niyetli” ilan edilmesi, doğru ve hakkaniyetli bir yaklaşım değildir." değerlendirmesinde bulundu.

"KRİZİN YARATTIĞI AĞIR YIKIMDAN KURTULMANIN YOLLARI"

Karabağlar Belediyesi’ne bağlı Spor AŞ.’ye bağlı işyerlerinde ve Uğur Mumcu Tesislerinde çalışan DİSK’e bağlı Devrimci Turizm İşçileri Sendikası üyesi işçilere destek çıkan Çepni, işçilerin taleplerinin asgari ücret olan maaşlarına 800 TL zam, 200 TL aile yardımı, toplu ulaşım kartı ve ikramiye verilmesi taleplerinin karşılanması gerektiğini vurguladı.

DİSK'in asgari ücretin en az 2800 TL olması gerektiğini hatırlatan Çepni  "Muhalefet partisi de, hükümetin kararından bağımsız olarak işbaşında oldukları belediyelerde asgari ücretin 2200 TL yapacaklarını duyurmuştu. Bu açıklamalar da göz önünde bulundurulduğunda, işçilerin zam talebinin makul ölçülerde olduğu daha iyi anlaşılacaktır. Krizin yarattığı ağır yıkımdan kurtulmanın yolu, elbette, 12 Eylül darbesi ile yürürlüğe sokulan ve AKP’nin 16 yıllık iktidarı ile zirve yapan neoliberal, özelleştirmeci, ülke kaynaklarının, doğanın, kamusal alanların, kentlerin bir avuç sermaye grubuna peşkeş çekilmesi, tarımsal desteklerin ve örgütlerin ortadan kaldırarak tarımı bitirilmesi, köylerin boşaltılması siyasetinden kurtulmaktır." açıklamasını yaptı.

İZMİR KAMUOYUNU DAYANIŞMAYA ÇAĞIRDI

Çepni açıklamasında, bütün emek ve demokrasi güçlerinin birlik ve dayanışma içinde olması, emekçilerin grev direnişlerine sahip çıkmasının hayati önemde olduğunu belirterek "İzmir demokratik kamuoyunu, bu bilinçle, gerek sürmekte olan TARİŞ işçilerinin gerekse de Dev-Turizm-İş emekçilerin grev ve direnişleri ile dayanışma içinde olmaya çağırıyorum." ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi