CENGİZ ALDEMİR/ İZ GAZETE- Meclis genel kurulunda konuşan HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, HDP hariç bütün partilerin imza attığı Amerika'yı kınama bildirisinin emperyalizm karşıtlığı anlamına gelmediğini belirterek, “ Emperyalizm, kapitalizmin bir aşaması, bir üst devresi yani tekellerin dünyaya hâkimiyeti meselesidir. Dolayısıyla, kapitalizme karşı olmadan yani sermaye düzenine karşı olmadan emperyalizme karşı olunamaz. Buradan ne kendimizi ne de halklarımızı kandırmayalım.

HDP üzerinden özellikle bir linç kampanyası da yürütüldü bu imzanın üzerinden, emperyalist eksenler arasında pinpon topu gibi gidip gelmenin başarılı bir ulusal siyaset olarak, uluslararası siyaset olarak sunulmasına biz itirazlarımızı ortaya koyduk. Bu, bir siyaset falan değil; bu, bir pinpon topu siyaseti” dedi.

Uluslararası Tekel'lerin ülkedeki siyasete, yatırımlarına itiraz edilmediği sürece, Alamos Gold firmasının Kaz Dağları'ndaki işgalini, Karadeniz fındığınıFerrero şirketine peşkeş çekilmesine, madenleri Kanadalı şirketlere itiraz edilmediği, Amerika üslerini kapatılmadığı sürece iç siyasetin dizayn edildiğini belirten Çepni, bu politikaların tamamen yanlış olduğunu söyledi.

GETİRİN ABD ÜSTLERİNİ KAPATALIM

Türkiye’de insanları zehirleyen Amerikalı Cargill şirketinin ayrıcalıklarını ortadan kaldırma teklifinde bulunan HDP’li Çepni, milletvekillerine, “Sözüm ona eleştiriyor ve bildiri yayınlıyorsunuz, buna kimse inanmaz. Getirin Amerika'nın üslerini kapatalım, var mısınız? HDP olarak imza atalım bunun altına. Kapitalizme karşı olmadan, sermaye sistemine karşı olmadan emperyalizme karşı olunmaz” diye seslendi.

YAŞAMI GASBEDEN BÜTÇE

Saray hazırladığı bütçeyle halka; ülkede işsizliğin, kadın cinayetlerinin,pahalılığın olmadığı, ormanları ve doğayı talan etmeyenmaden şirketlerinin bulunmadığı, çevrecilik rekoru kıran, Almanya'yla yarışanbir Türkiye imajı yarattığını söyleyen Çepni, “O zaman ben de bugün işten atılan, sendikalı olduğu için eyleme çıkan; tarım alanlarını korumak için direnen köylüler adınasesleniyorum: Ey maden işçileri, ey metal işçileri; baretlerinizi usulca yere bırakın ve şirketleri korumak üzerine görevlendirilmiş kolluk güçleri; kurduğunuz barikatları kaldırın.Ey maden işçileri, haklarınızı gasbeden maden şirketlerine karşı geliştirdiğiniz eleştirilerden vazgeçin, onlar bu ülkenin millî ve ulusal değerleridir, onlara karşı geliştirdiğiniz her itiraz sizi vatan haini yapar.O yüzden usulca durun ve Amerika'ya karşı imzalanan metne bakarak huşu içerisinde dua etmeye devam edin. İşte, bu süreçte bize söylenen bunlardı” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

BAŞKA ULUSU EZEN ULUS ÖZGÜR OLAMAZ

Bütçe ile Kürtlere karşı geliştirilen ulusal inkâr politikalarını, açlığı, yoksulluğu örtmearacına dönüştüğünü vurgulayan HDP’li Çepni, Marx'ın, "Başka bir ulusu ezen ulus asla özgür olamaz." Sözünü hatırlatarak, işçi ve emekçilerin sendika, grev, ücret hakkı ve Kürt ulusunun içinde bulunduğu ulusal boyunduruk politikasına karşı çıkmak ve destek olmak zorunda olduğunu söyledi. Türk sosyalist kimliğiyle ırkçı, milliyetçi hezeyanlara karşı, halkların geleceğini, ulusal, özgürlükçü, eşitlikçi mücadele etmeye devam edeceğini belirten Çepni, Türk halkına özgürlük, ekmek ve aş için emperyalist politikalara karşı durma çağrısında bulundu.

HALKIN SESSİZLİĞİ UYUYAN MAGMADIR

Emperyalizme karşı mücadele eden Figen Yüksekdağ, Selahattin Demirtaş ve binlerce yoldaşını selamlayan Çepni, “Muhalefete dönük imha siyasetine, siyaset soykırım operasyonlarına son verin, bakalım, halkımız ne karar veriyor. Halkımızın sessizliğibir yer altı magmasıdır, patlamaya hazır bir volkandır. Bu ezilenlerin egemenlere karşı, sermaye düzenine karşı bir mücadelesidir ve dolayısıyla bu mücadelede eğer emek-sermaye çelişkisi varsa, eğer bir zulüm varsa, bir çelişki varsa, bir halkın en temel değerlerine karşı bir saldırı varsa bilin ki orada direniş olacaktır, bilin ki orada mutlaka ve mutlaka kazananlar olacaktır.”

Editör: Haber Merkezi