TUĞÇE KAŞ- İZGAZETE- İzmir Büyükşehir Belediyesi'nce metro vagonları için firmaya yaptırılan ve hala inşaatı sürdüren 2 katlı yer altı otoparkında Çarşamba günü saat 03.00 sıralarında göçük meydana geldi. Olayın sabah vardiyasına gelen işçiler tarafından fark edilmesiyle, durum yetkililere bildirildi. Göçüğün meydana geldiği yerde, bekçilik yapan Mehmet Çiftçi (69) ve Mehmet Ali Yalçın'a (65) ulaşılmaması üzerine, arama kurtarma çalışmalarına başlandı. İki günün sonunda bekçilerden birinin cansız bedenine bugün öğle saatlerinde ulaşıldı.

"BU OLAY İŞ CİNAYETİDİR"

Konuyla ilgili Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Murat Çepni, olay yerine giderek çalışmaları takip etti. Göçük altında kalan işçilerin aileleriyle sabırlar diledi. Çepni olayın gerçekleştiği yerde açıklamada bulundu. Yaşanılan olayın cinayet olduğunu belirteren HDP Milletvekili Çepni, "İzmir Büyükşehir Belediyesi metro inşaatında iki gün önce göçük meydana geldi. İnşaatta bekçilik yapan iki işçi göçük altında kaldı. Bugün işçilerden birinin cesedine ulaşıldı.  Bu süreç içersinde hiçbir yetkili gerekli müdahale de bulunmadı ve çalışmalar devam ediyor. Bu bir iş cinayetidir. Çünkü burada meydana gelen  göçük beklenmeyen bir şey değildir. Çünkü öncesinde gerekli vizibilite çalışmalarının yapılmadığının ifadesidir."dedi.

İŞÇİLERİN AİLELERİNE SABIRLAR DİLEDİ

HDP'li Çepni göçük altında kalan işçilerin yaşlarına ve emekliliklerine dikkat çekerek," Olayın diğer boyutuda bekçilik yapan iki işçilerimizin, emekli ve emekliliklerini bekleyen kişiler olmasıdır. 60 yaş üstündeki insanların çalışmak zorunda olduğu bir ülkede yaşadığımızı ayrıca ifade etmek isterim. Türkiye’de yaşanan birçok iş cinayetinin benzeri de burada yaşandı. Biz göçük sonrasında gerekli tetkiklerin yapılıp, İnşaat Mühendisleri Odası’nında desteği ile yeniden gözden geçirilmesini ve değerlendirilmesini istiyoruz. Aileler acı içerisinde bekleyişini devam ettiriyor. Mağdur olan ailelerimizin ihtiyaçlarının bir an önce giderilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Ailelerimize sabırlar diliyorum. Elimizden gelen her şeyi yapacağımızı da söylemek isterim." şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi