Cengiz Aldemir/ ANKARA - Artan yurt ücreti ve kiraları protesto etmek için“Barınamıyoruz” sloganıyla birçok ilde öğrenciler çeşitli eylemler düzenliyor. Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla parklara polis baskını yapıldı. ‘Yurtsuz öğrenciler’ gece yarısı gözaltına alındı. 
GEZİ HALA UYKULARINI KAÇIRIYOR
Öğrencilere gece gözaltıları ve HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tülay Hatimoğulları'na yapılan saldırılarla ilgili İz Gazete'ye konuşan HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, yaşananların sorumlusu olarak sarayı işaret ederek, "Saray klasik tavrını sürdürüyor. Hak arayan herkes cezalandırılmalı ki düzenleri riske girmesin. Özellikle Gezi ayaklanması hala uykularını kaçırıyor. Çünkü Gezinin en belirgin özelliği, farklı farklı itirazların ortak eylemde birleştirilmesi idi. 
Şimdi de iktidar kendi kanallarından akan direniş hareketlerinin birleşmesini devlet şiddeti ve Goebbels taktikleriyle engellemeye çalışıyor" dedi.
FAHİŞ FİYATLATIN SORUMLUSU İKTİDAR
Gençliğin her zaman sürükleyici ve devrimci bir tavrı olduğunu, sarayın bundan korktuğunu belirten Çepni, artan fahiş fiyatların sorumlusunun iktidar olduğunu belirterek,  "Öğrenci gençlik uzun zamandır çaresizlik, geleceksizlik içinde. Göç tartışmaları vb. biliniyor. Ekonomik kriz, açlık, yoksulluk tüm ülkeyi esir almış durumda. İnsanlar aç kalmıştı ama şimdi buna barınma krizi de eklendi. Artan fahiş kiraların sorumlusu iktidardır. 
Halk kiralarla boğuşurken, öğrenciler de yurtsuzlukla boğuşuyor. Yurt meselesi çok katmanlı bir mesele. Öğrencilerin okula kayıt yaptıramamasına kadar giden bir kriz. İktidar yalan söylüyor, hatta kendi verilerini yalanlıyor" sözleriyle tepki gösterdi.  
ÖĞRENCİLERİ HEDEF GÖSTEREN ERDOĞAN
İktidarın yurt sorunu üzerinden eğitimi özelleştirilmek ve dincileştirmek istediğini vurgulayan HDP'li Çepni, " Yurt kapasitesini artırdık dedikleri esasen özel ve vakıf-tarikat yurtlarıdır. 
Bir tarafta lüks otel fiyatlarında özel yurtlar, bir tarafta da gerici-faşist yurtlar. Öğrenciler özellikle gerici-faşist yurtlara mecbur ediliyor. Kendine saray yapan RTE öğrencilere yine elinize gözünüze dursun diyor. Nefes alıyorsanız şükredin diyor. Barınma haktır diyen öğrencileri önce kriminalize etti, hedefleştirdi sonra da Soylu’ya operasyon yaptırdı. Çünkü hareket büyüyordu. Uyuşturucu ve çete gündemlerinin baş aktörü Soylu söz konusu hak arayanlar olunca yine “terör” edebiyatına sarıldı. Her türden suçluyla sarmaş dolaş olan Soylu’nun sevmediği insan tipi idi hak arayan öğrenci gençlik. Barınma sorunu sadece yurt sorunu olmaktan ziyade toplumsal bir vaka. Yoksulların en şiddetli isyan gerekçesi olabilir. Bu kapsamda biz sosyalistler ücretsiz barınma, ücretsiz sağlık, ücretsiz ulaşım, ücretsiz eğitim taleplerinin çok daha güçlü ve güncel talepler olarak ileri sürülmesi gerektiğini düşünüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
HATİMOĞULLARI'NA SALDIRTAN DEVLET  
HDP'ye uzun zamandır şiddetin her türlüsünü uygulayan Saray rejiminin bir suç imparatorluğu haline geldiğini, suç ittifakının dağılmaması ve ayakta kalması için devamlı suç işlediğini ifade eden Çepni, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tülay Hatimoğulları'na yapılan saldırıların sorumlusunun da iktidar olduğunun altını çizerek şöyle konuştu:
"Daha çok hırsızlık, doğa talanı, şiddet. Faşizm ancak böyle yürüyebilir. Halkın vekilleri de bu şiddete maruz kalıyor. Sokaklarda darpediliyor, sesi kesilmeye çalışılıyor, çalışması engelleniyor, fezlekelerle tasfiye edilmeye çalışılıyor; işe yaramayınca da 90’lardan bilinen kontra yöntemler devreye sokuluyor. Tülay Hatimoğulları vekilimizin yaşadığı da budur.
Öğrencilere gücü yeten devlet, bu durumlarda çok çaresiz! Cezasızlık politikası faşist şiddetin temel dayanağı. Bir vekilin kapısına Ankara’nın göbeğinde polis kılığında faşistler dayanıyor ama her yeri gören! Emniyet bunu takip edip ortaya çıkartamıyor. Çıkartamaz, çünkü bu bir devlet politikası. Bizler iş takibi için değil halkın çıkarları için meclisteyiz. Bizim siyasetimiz cebimizi doldurmak için değil halkla birlikte mücadele etmek içindir. Çağrımız ve yolumuz cesaret ve kararlılıkla yürümektir. Çağrımız HDP etrafında kenetlenmektir."
Editör: Haber Merkezi