CENGİZ ALDEMİR/ İZ GAZETE- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin toplumun birçok kesiminde tepki çeken, “Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, bilhassa 6-8 Ekim olaylarıyla ilgili hazırlanan ve hukuken açık ihbar niteliği taşıyan iddianameyi temel alarak HDP hakkında acil ihtiyaç olan kapatma davasını süratle açabilecektir.” sözlerine ilk tepki AKP’li Numan Kurtulmuş’tan gelmiş ve "Parti kapatmalarının Türkiye'de olumlu sonuçları görülmedi" ifadesini kullanmıştı.

BASKILAR HDP’Yİ YÜKSELTİYOR

Bahçeli’nin ısrarla HDP kapatılmalı sözlerini İz gazeteye değerlendiren HDP İzmir Milletvekilleri Murat Çepni, Saray koalisyonunun ülkeyi yönetemediğini, özgürlükleri ve demokrasiyi askıya alma çabaları arttıkça HDP’nin yükseldiğini ve önüne geçmek için çareyi parti kapatmaya kadar götürdüklerini belirterek, “ HDP’nin varlığı saray faşist koalisyonu için en temel riski oluşturuyor. Karanlığın içinde, tünelin sonunda bir ışık niteliğinde HDP.Kriz büyüyor. Siyasi, iktisadi kriz derinleşiyor ve şiddetten başka bir çözüm üretemez haldeler. Hayır diyen istisnasız herkes hedef halinde.HDP susturulabilirse herkes susturulabilir diye düşünülüyor. Özgürlük, demokrasi isteyen milyonlarca insanı nereye kapatacaklar. HDP bina değildir” dedi.

HDP BİR FELSEFEDİR

HDP’nin sadece bir parti olmadığını, daha çok bir felsefe, hakikat ve ideoloji olduğunu vurgulayan Çepni, Sarayın bir suç koalisyonu oluşturduğunu ve MHP’ninbu ittifakın tetikçiliğini yaptığını söyledi. HDP düşmanlığı ve ırkçılık dışında tek siyaseti olmayan çetelerin HDP’ye dair kurabilecekleri söz olamayacağını kaydeden Çepni, bu ve benzeri baskılarla yıllardır mücadele ettiklerini, bu süreci de HDP etrafında birleşerek, kenetlenerek aşacaklarını söyledi.

BU KEPENK DEĞİL HEY GAFİL!

Bahçeli’nin “HDP kapatılsın” sözlerine sosyal medya twetter hesabından tepki gösteren HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay ise,“ İktidar bloku can çekişiyor, ‘’acil’miş savcılar... Hele bir ‘süratle’ el atın! Halkın iradesi bu, kepenk değil ki kapatasın be hey gafil!” diye yazdı.

Editör: Haber Merkezi