Cengiz Aldemir/ ANKARA- Meclis'te düzenlediği basın toplantısında konuşan HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni ülkede büyük bir kriz yaşandığını, bu krizin sebebi ve merkezinin AKP- MHP ittifakı olduğunu söyledi. 

AKP  VE MHP BİR SUÇ İTTİFAKIDIR

Cumhur ittifakı'nın toplum için büyük bir sorun haline geldiğini vurgulayan HDP'li Çepni, "Bir tarafta açlık ve yoksullukla krizden kurtulmaya çalışan halklar  var diğer tarafta kendi bekarları için koltuklarını bırakmayan bir Cumhur İttifakı var. Saray yönetimi halkın yoksulluğu üzerine kurulmuş bir iktidar anlayışıdır. Bu ittifak bir suç ittifakıdır'' dedi.

KOMİSYONU TERÖRİZE EDEN SUÇ İŞLERİ BAKANI

Meclis Plan ve bütçe komisyonunda İçişleri bakanlığı bütçesinin görüşülmesi sırasında yaşanan sert tartışmaları dile getiren Çepni, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun muhalefetin sorularını yanıtlamadığını, hakaret dolu söylemleriyle komisyonu terörize ettiğini belirterek, " Plan ve Bütçe Komisyonu'na gelen bakanlar bilgi ve hesap vermesi gerekirken, sarayın tetikçisi gibi davranarak kendilerini kurtarmaya çalışıyorlar. Suç işleri bakanı olarak bildiğimiz Süleyman Soylu, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ibretlik davranışlarla bir kez daha kendini ortaya koydu. Bir ülkenin İçişleri Bakanı ülkenin asayişi ve toplumun güvenliğini sağlamakla görevlidir. İçişleri Bakanı Soylu, aylar önce, "Türkiye Büyük millet meclisi'nde bir milletvekili mafya babasından ayda 10 milyar dolar alıyor" açıklamasını yaptı. Bu çirkin mafyatik ilişkileri çözmesi ,10 bin doları kimin aldığını ortaya çıkarması gereken Soylu, bu kişinin kim olduğunu yine açıklamadı. HDP'li bir vekil ayağını yan basa, HDP'li birisi şunu yaptı dese, belgesiz, bilgisiz bizim hakkımızda onlarca fezleke hazırlar. "Bu rüşveti kim aldı"sorularına hamaset edebiyatı ile geçiştirmeye çalışıyor.

UYUŞTURUCUNUN MERKEZİNDE SOYLU OLDUĞU İDDİASI VAR

Aynı şekilde uyuşturucu trafiği ile ilgili muazzam bir mücadele verdiğini söylüyorsun fakat, bizzat bu uyuşturucu trafiğinin içerisinde, merkezinde Süleyman Soylu'nun olduğu ile ilgili iddialar var. Kolombiya'dan gelen konteynırların adresini bileceksin, kime geldiğini bilmeyeceksin öyle mi? her şeyiniz yalan, AKP gerçeği bu" sözleriyle tepki gösterdi.

ERDOĞAN SEÇİM PLANI YAPIYOR

Erdoğan'ın ekonomi anlayışının hiç bir gerçeklikle uyuşmadığını belirten HDP'li Çepni, Türkiye'yi dışa bağımlı bir hale getirdiğini, faizler ile oynayan Erdoğan'ın, Beton ekonomisine ve beşli çeteye vereceği destekle sahte bir refah ortamı yaratarak, seçime gitmeyi planladığını ileri sürdü.

SOSYALİZM GERÇEK BİR ALTERNATİF

Üretenin de yönetenin de emekçilerin olabileceği bir alternatifin mümkün olabileceğini, sosyalizmin gerçek bir alternatif olduğunu vurgulayan Çepni, "Sermayenin ve onun temsilcisi olan AKP'nin bize dayattığı çözümlere mahkum değiliz. Üreten biziz yöneten de biz olabiliriz. Demokratik, halkçı sosyalist bir alternatifi pekala örgütleyebiliriz. Sosyalizm bir ütopya değil, çok gerçek bir alternatiftir. Doğayı ve insanlığı talan eden kapitalist anlayışın artık vereceği bir şey kalmamıştır. Sarayın manipülasyonları na mahkum değiliz. Tüm emekçi haklarımıza çağrımız budur" diye konuştu.

MAHPUSLAR 20 AYDIR AİLELERİNİ GÖREMİYOR

Dünyanın ciddi önlemler aldığı pandemi sürecinde, AKP'nin önleminin müziğin sesini kısmakla sınırlı kaldığını belirten HDP'li Çepni, tüm hakları elinden alınan Cezaevi mahpuslarının 20 aydır aileleriyle görüştürül mediğini anımsatarak, şöyle konuştu: "Cezaevlerinde maphuslar baskı ve tehdit altında itirafçılığa zorlanıyor. Avukatlarıyla görüştürülmüyor. Soruyorum buradan; her taraftaki önlemleri kaldırıyorsunuz da, cezaevlerindeki önlemleri neden kaldırmıyorsunuz? Neden insanlara açık ziyaret yaptırmıyorsunuz? Neden insanlara ve ailelerine işkence yapıyorsunuz. Bunların amacı kendi istedikleri itirafları yaptıramadığı tutsaklara işkence ve baskı yapmaktır. AKP ve MHP faşizmi tam da budur."

Editör: Haber Merkezi