İZ GAZETE-  İzmir Aliağa'da yıllardır hurda gemi söküm tesislerinde yaşanan kirlilik, iş cinayetleri, asbest ve tehlikeli maddeler ile gündeme geldiğini anımsatan Meclis Çevre Komisyonu Üyesi ve HDP İzmir Milletvekili Ekolojist Murat Çepni, tesislerde her yıl yüzlerce hurdaya ayrılmış gemilerin parçalandığını, radyoaktif ve ağır kimyasallar içeren kirleticilerin ortaya çıktığını söyledi.

ASBEST VE ZARARLI KİMYASALLAR İÇERİYOR

Gemi söküm işinin en üst düzey iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin alınmasını gerektiren bir süreç olduğunu belirten HDP'li Çepni, söküm işleminde bazı maddelerin insan sağlığı için öldürücü zararları olduğunu vurguladı. Yalıtım malzemesi olarak kullanılan silikat mineral olan asbestin, ısıya, aşınmaya ve kimyasal maddelere çok dayanıklı lifli yapıda kanserojen bir madde olduğuna dikkat çeken Çepni, "Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı’nın (IARC) kanserojen maddeler listesinde “kesin kanserojen” tanımlaması ile 1. grupta yer almaktadır. Asbestin yanı sıra soğutucu sıvılarda - kablo kaplamalarında kullanılan PCB olarak da bilinen Poliklorlu bifenil, gemi dış boyasında korozyona karşı kullanılan Tributyltin, soğutma sistemlerinden kullanılan klorofloro karbon gazları da akciğer kanserine yol açmaktadır" uyarısında bulundu.

ÖLÜMLÜ İŞ KAZASI RİSKİ YÜKSEK

Gemi söküm işinin ölümlü iş kazası yaşanma riskinin çok yüksek olduğuna da vurgu yapan HDP'li Çepni, Türkiye'nin OECD ülkeleri arasında gemi sökümü yapan tek ülke olduğunu belirterek, "Demokratik kitle örgütleri ve bilim insanları çevre kirliliği ve işçi sağlığına yönelik oluşturduğu riskleri sıklıkla dile getirmektedirler. Aliağa’da gemi söküm işçileri zorlu iş koşullarında çalışmalarına rağmen emeklerinin karşılığını alamamaktadır. 22 gemi söküm tesisinde çalışan işçiler düşük ücretlere, güvencesiz çalışma koşullarına karşı iş bırakma eylemi başlatmışlardır" dedi.

İŞÇİLERİN TALEPLERİ

İşçilerin taleplerini de dile getiren HDP'li Çepni şöyle konuştu:

-Gemide çalışan kesimcisinin 500 TL, saha işçisinin 450 TL, ara işçisinin 350 TL ve operatörün 450 TL yevmiye alması.

-Gemi söküm işçiliğinin, ağır ve tehlikeli iş kolu kapsamına alınması.

-Maaşlarının bankalar üzerinden ödenmesi.

-Hava muhalefeti nedeniyle yevmiyelerinin kesilmemesi.

-6 ayda bir zam uygulanması.

-Yapılan eylemler nedeniyle hiçbir işçinin işten atılmaması.

-İşçi temsilciliğinin protokol altına alınması.

-Kişisel koruyucu ekipmanların işçilere temin edilmesi.

-Cumartesi günleri yarım gün mesai yapılması.

-Eldeki iş bitiminde işçilerin işten çıkartılmaması.

-Yıllık izin hakkı olan işçinin istediği zaman iznini kullanabilmesi.

-İşe girişlerde rapor alınırken, rapor çıkarma ücretlerinin işveren tarafından karşılanması.

-Bu süreçte açılan tüm davaların geri çekilmesini istemektedirler.

İşçilerin haklı taleplerinin karşılanması gerekmektedir."

Konuyu Meclis gündemine taşıyan Çepni, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e şu soruları yöneltti:

İŞÇİLERİN ÇALIŞMA KOŞULLARI İNCELENDİ Mİ?

Aliağa gemi söküm işçilerinin; ücret artışı, güvenli çalışma koşullarının sağlanması gibi ekonomik ve sosyal haklarının verilmesi, çalışma koşullarının iyileştirilmesi için Bakanlığınız devreye girecek midir?

Aliağa’da faaliyet gösteren 22 gemi söküm tesisi, iş sağlığı ve güvenliği koşulları ne sıklıkla denetlemektedir? Yükümlülüklerini yerine getirmeyen tesislere ne şekilde yaptırım uygulanmaktadır?

Son beş yılda Aliağa’daki tesislerde kaç iş kazası yaşanmıştır? Kaç işçi iş kazasında hayatını kaybetmiştir?

Son beş yılda Bakanlığınız verilerine göre Aliağa’da kaç işçi özellikle asbeste maruz kalarak meslek hastalığına yakalanmıştır?

İşçilerin iş kıyafetlerini kendilerinin aldığı, yeterli maske verilmediği iddiaları bakanlığınızca araştırılmış mıdır? İş kıyafetlerinin şirketler tarafından karşılanması için girişiminiz olacak mıdır?

Aliağa gemi söküm işçilerinin örgütlenme çalışmaları için Bakanlığınızın desteği olacak mıdır?

Gemi söküm işçiliğinin, ağır ve tehlikeli iş kolu kapsamına alınması için çalışmanız olacak mıdır?

Bakanlığınız, Aliağa’da gemi söküm tesislerinde işçilerin çalışma koşullarını incelenmiş midir? Bu konuda kamuoyu bilgilendirilecek midir?

Editör: Haber Merkezi