Cengiz Aldemir/ANKARA - Meclis de konuşan HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, Berat Albayrak’ın istifası konusunda değinerek, “Ekonomiyi uçurduğunu söyleyen damat Bakan istifa ettiğini açıkladı ve bu istifanın üzerine bir dizi tartışma hâlen yürütülüyor. Aslında uçan şeyin sarayın ekonomisi olduğunu gördük. Damat bakan, bakanlığı sürecinde saray ekonomisini pekâlâ güzel uçurdu ve istifasıyla birlikte yaptığı açıklamada "Allah sonumuzu hayretsin." diyerek aslında bir tabloyu ortaya koymuş oldu” dedi.

SARAY KOAİLSYONU DA İSTİFA ETMELİ

Berat Albayrak’ın istifasının bir çürümeyi ortaya koyduğunu ve hesap vermekten kurtulamayacak olan bütün saray koalisyonunun istifa etmesi gerektiğini vurgulayan Çepni, “Biz, sarayın içerisinde dönen entrikalarla, sarayın içerisinde kimin gelip kimin gideceğiyle ilgili değiliz. Biz, şununla ilgiyiz ve şunu ortaya koymaktan asla vazgeçmeyeceğiz: İstifa eden Bakanın niye istifa ettiği meselesinden bağımsız olarak şunu biliyoruz: Ortada bir istifa değil, ortada bir çürüme var. Dolayısıyla, bu çürümenin sahibi saray koalisyonu, aslında bu bakan istifasıyla birlikte ortadaki çürümenin ortaya ulu orta serilmesine engel olamamıştır. Dolayısıyla, biz şunu söylüyoruz: Bakanın istifası yetmez, öyle yağma yok, bütün saray koalisyonu istifa etmek zorundadır ve bütün saray koalisyonu öyle istifayla kurtulacağını falan da zannetmesin; yaptıkları bütün suçların hesabını mutlaka ve mutlaka verecekler, bundan asla kurtulma şansları yoktur” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

DİRENEN MİLYONLARIN YANINDAYIZ

Yüzde 1'in iktidarı olan saray koalisyonunun tek derdinin kasalarını doldurmak, yeni saraylar yapmak, etraflarındaki sermaye şirketlerine halkın vergilerini, bütçesini hortumlamak olduğunu söyleyen Çepni, saray yönetimine teslim olmayan, buna "hayır" diyen milyonların yanında olduklarını belirterek, “Bugün bu tablonun karşısında bir direniş var. Bu çürümeyi yaratan, bu yönetme krizini ortaya çıkartan, sarayı böyle panikleten şey, teslim alınamayan milyonlardır; deresine, suyuna, tarlasına sahip çıkan köylülerdir; kıdem tazminatına sahip çıkan maden işçileridir, ulusal onuruna sahip çıkan Kürt halkının direnişidir, ulusal onuruna sahip çıkan Türk halkının direnişidir. Biz bu direnişin yanındayız” ifadelerini kullandı.

GİDİŞİNİZ YAKIN

Sayıştay’ın 2014-2019 raporlarına dikkat çeken ve hazine garantili projelere kur farkıyla ödenen parayla 14 Avrasya Tüneli, 26 dev köprü, 12 adet Osmangazi Köprüsü, 8 adet Çanakkale Köprüsü, 6 adet Yavuz Sultan Selim Köprüsü yapılabileceğini söyleyen Çepni, iktidarın gidişinin yakın olduğunu ileri sürerek eleştirilerini şöyle sürdürdü: “Saray ekonomisinin böyle bir ekonomi. Halkların Demokratik Partisi olarak bu tablonun ve kurtuluşun bir kader olmadığını, bilinmez bir geleceğe ait olmadığını söylüyoruz. Bugün bu direnişin merkezinde olarak halklarımızın, işçi sınıfının ve emekçilerin özgürlüğü ve geleceği için mücadele etmenin tam ortasındayız. Bunun için HDP olarak faşizme karşı kesintisiz demokratik eylem planımızı açıkladık. Bugün milyonlarca emekçiye; Hep birlikte birleşerek, gücümüzü birleştirerek bu faşist şeflik düzenini yıkabiliriz diyoruz. Buna bizim gücümüz var. Bize bugünkü yaşadıklarımızı "fıtrat" diye anlatanlar, bize açlık ve yoksulluk karşısında duayı salık verenlere karşı şunu söylüyoruz: Siz ne derseniz deyin ne kadar kendinizi yıpratırsanız yıpratın, yalan imparatorluğunu inşa etmeyi yeniden ve yeniden ne kadar isterseniz ve ne yaparsanız yapın, halklarımızın kurtuluş mücadelesi yakındır, sizin de gidişiniz yakın.”

Editör: Haber Merkezi