Cengiz Aldemir/ANKARA

Meclis genel kurulu'nda konuşan HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, tarihin görüp görebileceği en halk karşıtı siyaset yapan AKP'nin gerçekleri ters düz etme konusunda son derece başarılı olduğunu ifade ederek, "Bir illüzyon hareketi AKP. Bakın, büyüme diye tartıştırdığı, kabul ettirmeye çalıştığı şey, koskoca bir saadet zinciri, bir saray ekonomisi. Bir yüzükle gelip "Eğer zenginleşirsem bilin ki çaldım." diyen bir siyasetle karşı karşıyayız ve halkın her türlü olanağının, kaynağının zenginlere hortumlandığı bir düzeni "büyük bir kalkınma" diye sunabilme başarısını da gösteren bir iktidarla karşı karşıyayız" dedi.

SARAYIN RANT VE SOYGUN GEMİSİ 

AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın, "Hepimiz aynı gemideyiz. Biz nasıl beraber kalkındıysak, bu sürecin olumlu yanlarını nasıl beraber paylaştıysak, olumsuzları da beraber paylaşacağız." sözlerinin baştan sona yalan, halkın gerçekliğiyle dalga geçmek ve hakaret anlamına geldiği için en başta emekçi halkların buna itiraz ettiğini söyleyen HDP'li Çepni, "Biz aynı gemide değiliz. Ortada bir gemi var, bu gemi AKP'nin, sarayın rant ve soygun gemisidir. Bu gemide yüzde 1 var, bu ülkenin yirmi yılda zenginleşmiş, dünya sıralamasına, zenginler sıralamasına girmiş bir avuç kan emicinin olduğu bir gemi var ama milyonlarca emekçi, yoksul halkımız bugün bırakın beslenmeyi, bırakın kültürel faaliyetlerde bulunmayı, bırakın gezmeyi faturalarını nasıl ödeyeceğini, aldığı maaştan daha yüksek faturalarla nasıl baş edeceğini konuşur durumda. Peki, bunun sorumlusu kim? Bunun sorumlusu halktan çalan AKP iktidarı, saray rejimi" sözleriyle tepki gösterdi.

AKP'NİN UYUŞTURUCU VE KUMAR EKONOMİSİ

AKP'nin milyon dolarlardan, yap-işlet-devret projelerinden, talan, rant, saray şirketlerine ballı ihaleler vermekten çeteleşme ve mafyalaşmaktan vazgeçmediğini vurgulayan Çepni, "Son dönem AKP'nin en meşgul olduğu işlerden bir tanesi uyuşturucu ve kumar ekonomisini yeniden dizayn etmek. Hangi mafyaya bunu vereceğiz... Bakanlıklar, İçişleri Bakanlığı doğrudan bu işin içerisinde. Halka reva görülen yoksulluk, açlık, kredi kartı borçluluğu, krediler, kredi ve AVM ekonomisinde köle gibi yaşamak ve çalışmak halkımıza reva görülüyor" eleştirisinde bulundu.

AKP, HALK VE İŞÇİ DÜŞMANI OHAL REJİMİ

Son aylarda siyaseti halkın, işçi sınıfının ve emekçiler yaptığını ifade eden Çepni,  "Deniz bitti, işçi baharı başladı ve gerçek siyaset halklarımızın, işçi sınıfının, emekçilerin siyaseti başlamış oldu ve halkımız bu ilizyon siyasetine karşı, kendi pratiğiyle dimdik ayakta durmaya başladı. Bir kez halk, işçi sınıfı ayağa kalktığında bütün oyunlar görüldüğü gibi bozulur. AKP halk ve işçi düşmanı bir OHAL rejimdir ve iş cinayetlerinde hayatını kaybeden işçilerin ölü bedenleri üzerine yükselen bir rejimdir.

Buradan işçi baharını üreten, Trendyol, Hepsiburada, Scotty'den Yemeksepeti, Banabi'den Yurtiçi Kargo, Farplas'dan Sinbo, Migros depodan metal, SML Etiket, Antep OSB ve BTOSEN işçilerine selam olsun. İşçi direnişleri açlığa, yoksulluğa, düşük ücretlere ve sendikasızlaştırma saldırısına karşı gerçekleşiyor" diye konuştu.

SENDİKALAŞMA ENGELLENİYOR

Emek mücadelesi veren işçilerin talep ve sorunlarını da dile getiren Çepni, "DİSK, BTO-Sen işçileriyle sohbet ettik, yaşadıkları sorunlara tanık olduk. DİSK, BTO-Sen işçileri İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı Ağaç AŞ'de çalışıyorlar ve bu işçiler ücretsiz izne çıkarılıyorlar, bunu eleştiriyorlar. Sendikalaşma işveren, müdür, şef ve çavuşların baskısıyla engellenmeye çalışılıyor, DİSK'in orada örgütlenmesi, BTO-Sen'in örgütlenmesi engellenmeye çalışılıyor ve DİSK üyesi işçiler tehdit ediliyorlar. En ağır işi yapmalarına rağmen en düşük ücreti alıyorlar ve iş kolu barajını aşmış olmalarına rağmen Bakanlık bir alavere dalavereyle barajı geçmediklerini ortaya koydular. Kartal'da ki işçi direnişi ülkenin dört bir tarafında gerçekleşen direnişlerin bir parçasıdır" ifadelerini kullandı.

ÖRGÜTLÜ MÜCADELE ZAFERİ GETİRİR

İşçi sınıfının ayağı kalktığında, itiraz ettiğinde özgürleştiğini, ve tüm işçi, emekçiler için harekete geçtiğinin farkına vardığını ifade eden Çepni, emek kesimine birlikte mücadele çağrısında bulunarak şöyle konuştu: "İş ve ekmek mücadelesiyle demokrasi ve özgürlükler mücadelesini birleştirebildiğimizde kazanmamız işten bile değildir. Bunu birleştirebildiğimizde bu coğrafyada işsizliği, açlığı, yoksulluğu da bitireceğiz, demokrasiyi ve özgürlüğü de birlikte getireceğiz. Örgütlü bir gücü hiçbir kuvvet yenemez diyorum. Direnen tüm işçileri buradan bir kez daha selamlıyorum."

Editör: Haber Merkezi