CENGİZ ALDEMİR / İZ GAZETE - Pegasus Hava yolları'na ait İzmir-İstanbul seferi yapan PC2193 sefer sayılı Boeing 737 tipi uçağın, 5 Şubat 2020 günü Sabiha Gökçen Havalimanı'na inerken pistten çıkmış ve kazada 3 kişi yaşamını yitirmişti. Konuyu meclis gündemine taşıyan CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a, Havalimanlarında yayınlanan METAR/TAF raporları ne kadar sıhhatlidir. Buna yönelik denetleme raporlarında uyarılar yapılmış mıdır?” diye sordu.

CHP’li Çelebi, Bakan Turhan’dan şu sorularına da yanıt istedi:

-İstanbul havalimanı için alınması öngörülen meteoroloji radarı neden alınmamıştır? Bu radar hem İstanbul hem Sabiha Gökçen Havalimanı için kullanılabilir, kule ve pilotun daha rahat karar vermesi sağlanabilirdi. Ne zaman alınacaktır?

-Kule pilot rasatlarına rağmen pas geçirme konusunda neden ısrarcı olmamıştır? Trafik yoğunluğu ve maliyet baskısı hava trafik kontrolörlerine de yansımış mıdır?

-Pist yönü neden değiştirilmemiştir? Kulenin böyle bir yetkisi yok mudur? Yetki İstanbul Yaklaşma Kontrolde midir? Yaklaşma Kontrolün iniş yönünü değiştirmemesinin İstanbul Havalimanı ile aynı yönde yaklaştırma çabasından ileri geldiği doğru mudur?

-Pegasus Pilotunun pas geçmemekte ısrar etmesinde şirketin maliyet baskısı iddiaları doğru mudur? Bunu denetlemesi gereken Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün daha önce bu yönde raporları var mıdır? Bu tarz baskıları önleyecek daha evvel hangi tedbirler alınmıştır? Bundan sonra hangi tedbirler alınacaktır?

-Olay sonrası yaralanmaların, özellikle koltuklar arası mesafenin darlığı nedeniyle dizlerde, bagaj ağırlıklarının fazlalığı nedeniyle baş bölgesinde olduğu görülmüştür. Bu konuda hangi tedbirler alınacaktır?

Editör: Haber Merkezi