Cengiz Aldemir /ANKARA- Meclis Genel Kurulu'nda konuşan Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, kumpas davasından cezaevinde 41 ay yattığını anımsatarak, "103 amirale "Möntrö" basın bildirisinden dava açtıklarını, madalya takılması gereken Mavi Vatanın isim babası Cem Gürdeniz'in yargılandığını anımsatarak, "Savcısı, tanığı, bilirkişisi FETÖ olan 28 Şubat davasında FETÖ kurgusu üzerinden yargılamaya müsaade ediyorsunuz" diyerek tepki gösterdi.

MONTRÖ DAVASI FETÖ'CÜ KUMPASI

Ahlaksız FETÖ'cülerin  emniyette telefonuna terörist numaraları yüklediklerini, aynı FETÖ'cülerin bu davada da sahte belgeler ürettiğine dikkat çekerek, "80 yaşındaki insanlara neden eziyet ediyorsunuz? Dün "Ergenekon derinleştirilsin." diye imza veren bugün ortalıkta "İnsan hakları savunucusuyum." diye gezenler nerede? Hukukçular nerede? diye sordu.

"DEDİ" KODUNAME İDDİANAMESİ

Amirallerin "Montrö" açıklaması hakkında düzenlenen iddianamenin hukuki olmaktan uzak, gösterilen tepkiler ve kimin ne dediği üzerinden hazırlanan iddianamenin bir "dedi"koduname olduğunun altını çizen Çelebi, "Bu haliyle bir iddianamenin nasıl olmaması gerektiği hususunda okullarda ders olarak okutulacağı da kesindir" ifadelerini kullandı.

FAİZE NAS, ESNAFIN FAİZ BORCUNA GELİNCE PAS

"Ben ekonomistim." diyen, tek adam yönetimiyle liyakat, planlama ve ortak aklı devre dışı bıraktıkları eleştirisinde bulunan Çelebi,  "Merkez Bankası Başkanım." dediniz, güvenilir kurum bırakmadınız. "AYM'nin kararına saygı duymuyorum." dediniz, hukuk güvenliğini rafa kaldırdınız. "Dünya 5'ten büyüktür." dediniz, Türkiye'yi 5 müteahhide ve 5 toptancıya mahkûm ettiniz. Doksan yıllık cumhuriyet kazanımlarını babalar gibi satıp bugün ekonomik kurtuluş savaşı veremezsiniz. "Faize savaş benim için nas." diyorsunuz, "Çiftçi borcundaki, öğrenci kredi borcundaki, esnaf borcundaki faizleri silelim." dediğimizde "nas" değil, "pas" diyorsun" sözleriyle tepki gösterdi.

PAKDEMİRLİ HASAN'IN DEĞİL HANS'I BESLİYOR

İktidarın tarımda ithalat rekorları kırdığını ifade eden Çelebi, Tarım Bakanı Pakdemirli'nin Hasan'ı değil, Hans'ı beslediğini vurgulayarak, "Çiğ süt alımı düşük, mezbahalarda şu an kana süt karışıyor. Hayvancılık entübe durumda, yüzde 20 yani ithalatınızdan fazla buzağı, oğlak ve kuzu ölümü var. Tarım işini yapan son kuşaktayız ve bu bir millî güvenlik sorunudur" uyarısında bulundu.

TÜRKİYE İKTİDAR VE MUHALEFET ARASINA SIKIŞTI

Bütçe görüşmelerinde vatandaşa kavga, gürültü izleterek, makuliyeti kaybettiklerini belirten Çelebi, "Türkiye "ne olursa olsun iktidarda kalmak" isteyenlerle, "ne olursa olsun iktidara gelmek" isteyenler arasında sıkışmış durumda. Bu, yönetemeyenlerle umut olamayanların bir hikâyesi parti gruplarına birer çift sözüm var. Önce iktidara sesleniyorum: Üretemiyoruz, zaten artık üretmeyen para kazanıyor" eleştirisinde bulundu.

CHP'YE ÇAĞRI

Cumhuriyet Halk Partisi'nin emperyalizmle mücadele ederek doğduğunu anımsatan Çelebi, CHP yönetimine seslenerek, " Sadece iktidara gelmek uğruna Kocatepe'yi, Duatepe'yi, Metristepe'yi terk etmeyin diyorum. Bugün emperyalizm karargâhını Kandil'e kurdu, hedefi şaşırmayın. Oy tabanı olmayan 10 Aralıkçı, bölücü, ayrılıkçı zihniyete, Atatürk'le sorunu olan bu değnekçilere asla geçit vermeyin çünkü kurucu değerlerden ödün vererek yaptığınız aritmetik hesaplar tutmayacak ve maalesef kaybeden Türkiye olacaktır. Şunu iyi bilin ki: Biz "Mevzubahis vatansa gerisi teferruattır." anlayışıyla hareket ediyoruz. Bize partisi, derneği, gazetesi değil, cumhuriyetin ve Atatürk'ün kendisi lazım. Helaleşmeye ihtiyaç var mı var.

ÜLKEYİ 5 KİŞİYE TESLİM ETMEYELİM

 "Egemenlik milletindi, biz 5 kişiye teslim ettik; özür diliyoruz bu milletten." diyelim, gelin "Türkiye 5'ten büyüktür." diyelim; partilerdeki tek adam diktatörlüklerini yıkalım, Türkiye'mizin önünü açalım. İşte, kanun teklifi burada, Genel Başkanı üyeler seçsin, Genel Başkanın görev süresi 1'inci parti yapamazsa 2. dönem olsun.

FERMUAR SİSTEMİ

Yalandan "Kadına kota" işlerini bırakalım, 1 kadın, 1 erkek sıralamayla fermuar sistemi yapalım, kadınlarımızın önünü açalım diyorum. Biz tüzükle hepsini uyguluyoruz ve sizden de bunu talep ediyoruz"diye seslendi.

HDP'YE ÇAĞRI

HDP yönetimine de çağrıda bulunan Çelebi şöyle konuştu:

"Bakın, "bebek katili Öcalan" ile "barış" kelimesini yan yana getirince, Atatürk'e "Katliamcı." Türk milletine "Soykırımcı." dediğinizde, vatan içinde vatan aradığınızda, tezkereye "hayır" oyu verip emperyalizmin ekmeğine yağ sürdüğünüzde, terörist ile Mehmetçik'i denk gördüğünüzde, emperyalizmin gönderdiği 40 bin tır silaha "Hayır." demediğinizde kaybediyorsunuz. Demokrasiye, millî çıkarlara yaklaştığınız yerde bir oluruz ama teröre yaklaştığınız yerde size milyonlarca ışık yılı mesafesinde oluruz. Biz Türkiye'nin en demokratik partisi olarak, Memleket Partisi olarak Millî Mücadele'nin, millî egemenliğin, Atatürk cumhuriyetinin çocuklarıyız; tek adam yönetimlerine karşıyız; partisinde demokrasi uygulamayanların ülkeye demokrasi getirmeyeceğine inanıyoruz; ana vatan, yavru vatan, mavi vatan, gök vatan bir bütündür, parçalanamaz diyoruz; Türk milletine mensubuz, Türk milletinin bir parçası olmak kimsenin Türklüğüne, Kürtlüğüne, Çerkezliğine, Hristiyanlığına, Aleviliğine zarar vermez diyoruz; millîyiz, Mehmetçik'in yanındayız; kuşatmayı görüyoruz; millî konularda devletimizin, milletimizin yanındayız."

Editör: Haber Merkezi